Antena 3 CNN Politică Ramona Ioana Bruynseels, despre nevoia urgentă de o strategie națională de export realistă

Ramona Ioana Bruynseels, despre nevoia urgentă de o strategie națională de export realistă

Ramona Ioana Bruynseels, despre nevoia urgentă de o strategie națională de export realistă
23 Aug 2019   •   15:56

Eurostat a dat publicității ultimele date referitoare la deficitul comercial la nivel european, iar pentru România cifrele arată dezastrul care se prefigurează și în zona comerțului exterior.  

”România este singura țară din regiune, conform ultimei statististici Eurostat, care și-a înrăutățit rezultatele obținute din schimburile comerciale externe în prima jumătate a anului. Are cea mai mică creștere a exporturilor și cel mai mare avans al importurilor, soldul negativ avansând cu circa 20% ”,  apreciază Ramona Ioana Bruynseels, analizând rezultatele date publicității de barometrul Comisiei Europene de statistică.

”România are nevoie urgent de o strategie națională de export, în care oferta educațională și nevoile concrete și reale ale producătorilor, exportatorilor și importatorilor români să se regăsească și să formeze un tot unitar.

Companiile românești au nevoie de mult mai multă susținere din partea statului pentru a echilibra balanța comercială. Trebuie să ne bazăm exporturile pe produse finite, cu valoare adăugată cât mai mare și să reducem substanțial exportul de materie primă. Trebuie să ștergem eticheta de consumatori și să devenim cunoscuți ca producători de maximă calitate.

Un comerț exterior cu o balanță comercială pozitivă este garantul competitivității unei economii. România este membru al Organizației Mondiale a Comerțului, însă, are foarte mult de recuperat în domeniul comerțului exterior”, a declarat candidata umanistă la alegerile prezidențiale din acest an, Ramona Ioana Bruynseels.

×
Subiecte în articol: Ramona Ioana Bruynseels
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close