Antena 3 CNN Politică Punctul de întâlnire. Iohannis pregătește un referendum?

Punctul de întâlnire. Iohannis pregătește un referendum?

Punctul de întâlnire. Iohannis pregătește un referendum?
Sursa foto: foto: Presidency.ro
17 Ian 2019   •   20:33

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis joi Curţii Constituţionale a României o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală, care vizează şi alegerile pentru Parlamentul European.

Citește și: Klaus Iohannis sesizează CCR în cazul legii referitoare la alegerile pentru Parlamentul European

"Prin conţinutul normativ, unele dispoziţii sunt contrare prevederilor constituţionale şi jurisprudenţei instanţei de contencios constituţional", arată şeful statului în sesizare, menţionând că această lege a fost transmisă de Parlament pentru promulgare pe 29 decembrie 2018.

El susţine că articolul nou introdus privind desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, care prevede că "pentru a asigura respectarea prevederilor prezentului articol în ziua de referinţă nu se pot organiza alte tipuri de alegeri şi nici referendumuri la nivel naţional sau local", încalcă mai multe prevederi din Constituţie.

De asemenea, Iohannis precizează că CCR a statuat că referendumul se poate desfăşura oricând în cursul anului, dacă Parlamentul a fost consultat sau a aprobat propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui României.

Așadar, pregătește Klaus Iohannis un referendum pentru luna mai?

Subiectul a fost comentat, la "Punctul întâlnire", de Radu Tudor și invitații săi:

"În ceea ce privește un eventual referendum, președintele cred că a zis de multă vreme, cel puțin în ceea ce privește acestă temă largă a justiției că își dorește un astfel de referendum. Momentul când consideră dumnealui că este oportun un astfel de referendu îi aparține", a spus deputatul PNL Cristina Trăilă.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close