Antena 3 CNN Politică PSD și PNL vor să taie din gratuitatea studenților pe trenuri

PSD și PNL vor să taie din gratuitatea studenților pe trenuri

PSD și PNL vor să taie din gratuitatea studenților pe trenuri
16 Feb 2017   •   17:30

Parlamentarii vor să ia cu o mână ceea ce Guvernul a dat cu alta. Mai precis, după ce Executivul a decis prin Ordonanță de Urgență să dea transport gratuit studenților pe trenurile CFR, la clasa a II-a, doi parlamentari, unul de la Putere, altul din Opoziție, Eugen Teodorovici (PSD) și Florin Cîțu (PNL), vor să amendeze documentul și să le mai taie studenților din pofta de a călători gratis cu trenurile patriei.

Cei doi parlamentari vor ca studenții să poată călători gratis doar între localitatea de domiciliu și cea în care își desfășoară studiile și nu oriunde în țară.

"Prin excepție de la prevederile alin 2 în tot cursul anului calendaristic, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, la instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiaza de gratuite la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe distanța dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care se află unitatea de învățământ la care frecventează cursurile", se arată în amendament.

Totuși, cei doi aleși fac și o completare: adaugă și elevii din clasele de liceu (IX-XII) pe lista celor care beneficiază de această gratuitate în forma modificată.

×
Subiecte în articol: studenti
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close