Antena 3 CNN Politică Scandal la vârful PSD, între Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Care este mărul discordiei

Scandal la vârful PSD, între Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Care este mărul discordiei

Scandal în PSD din cauza funcției de vicepremier. În timp ce Marcel Ciolacu îşi dorește ca Sorin Grindeanu să preia postul, Paul Stănescu o vrea pe Gabriela Firea la dreapta lui Nicolae Ciucă. O decizie va fi luată chiar în această dimineață în ședința care începe la ora 9.30.

Scandal la vârful PSD, între Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Care este mărul discordiei
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    Mădălina Mihalache    |    23 Noi 2021   •   09:31

Update 09:45. PSD amână decizia cu privire la numele vicepremierului din Guvernul Ciucă. Marcel Ciolacu a declarat, cu scurt timp în urmă, că va face public numele acestuia în momentul în care se va lua o decizie. 

Sunt tensiuni mari la vârful Partidului Social Democrat în ceea ce privește funcția de vicepremier care revine PSD în viitorul Guvern condus de Nicolae Ciucă. 

Ieri nu a fost supusă votului această funcție, tocmai din cauza conflictelor apărute. 

Potrivit surselor Antena 3, Marcel Ciolacu l-a propus pe Sorin Grindeanu, unul dintre cei doi vicepreședinți ai Partidului Social Democrat, în timp ce Paul Stănescu, secretarul general al PSD, o preferă pe Gabriela Firea, explicând că trebuie să se profileze pentru alegerile din 2024 când aceasta ar urma să candideze pentru un nou mandat la Primăria Generală a Capitalei. 

În decursul zilei de ieri, social-democrații l-au mandatat pe Marcel Ciolacu să decidă de unul singur cine va fi premier din partea PSD, însă pentru că aceste conflicte au continuat și aseară, Marcel Ciolacu a convocat pentru astăzi, începând cu ora 09:30, o nouă ședință a consiliului politic național pentru a decide împreună cu colegii săi cine să ocupe funcția de vicepremier. 

Din primele informații, nu este exclus să fie chiar un ministru propus pentru cabinetul condus de Nicolae Ciucă, adică nici Firea, nici Grindeanu. Potrivit surselor citate, este posibil ca funcția de vicepremier să revină lui Alexandru Rafila, ministrul propus pentru portofoliul Sănătății, sau Alexandru Câciu, cel propus pentru Ministerul de Finanțe. 

Înainte de votul de învestitura al Guvernului Ciucă, noua coaliție de guvernare îl va vota pe Marcel Ciolacu, astăzi, președinte al Camerei Deputaților.

Lider al coaliției de guvernare, Ciolacu nu a vrut să intre în Executivul lui Ciucă pe o funcție inferioară celei de premier, ci preferă să se întoarcă la șefia Camerei Deputaților, funcție care îl va menține în zona decizională, având în vedere că deciziile pe legile importante, dar si ordonanțele de urgență, sunt luate de Camera Deputaților ca for decizional.

 

 

×
Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu vicepremier
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close