Antena 3 CNN Politică Protest fără protestatari în Piaţa Constituţiei, marţi. Nicușor Dan: "O să avem aceeași imagine"

Protest fără protestatari în Piaţa Constituţiei, marţi. Nicușor Dan: "O să avem aceeași imagine"

Protestul din Piaţa Constituţiei, la care nu s-a prezentat nimeni, va continua şi în ziua de marţi.

Protest fără protestatari în Piaţa Constituţiei, marţi. Nicușor Dan: "O să avem aceeași imagine"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Ian 2024   •   23:33

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, luni seară, că protestul din Piaţa Constituţiei, la care nu s-a prezentat nimeni, va continua şi în ziua de marţi, zona urmând a fi blocată potrivit protocolului.

Nicuşor Dan a afirmat, la Digi 24, că au existat 4-5 solicitări de autorizare a protestelor fermierilor şi transportatorilor în Bucureşti. Niciuna dintre aceste cereri nu a întrunit elementele legale, fiind respinse.

"E o poveste mai lungă. Au fost vreo 4-5 solicitări de protest pe care noi le-am respins pentru că nu aveau elementele legale, după aceea a fost solicitarea de protest a sindicatului transportatorilor, care au venit și au spus „vrem să aducem 15.000 de mașini să blocăm Piața Victoriei și toate arterele care dau în ea”, ceea ce ar fi fost ilegal și ar fi paralizat orașul, iar după aceea a venit această solicitare, de la un cetățean, avea elementele legale, el a spus că aduce 100 de tractoare, 100 de camioane.

Citeşte şiNicușor Dan îl va întreba pe organizatorul protestului din Piaţa Constituţiei dacă renunță la acţiune, după ce doar un tractor "s-a prezentat" la miting

A vrut inițial Piața Victoriei, l-am convins în urma discuțiilor din comisie pentru Piața Constituției, nu afecta traficul, chiar dacă erau toate utilajele și 5.000 de oameni, numai că, iată că nu a strâns protestatarii la care se aștepta.

Am avut, neoficial, încercări să-l convingem să renunțe pentru ziua de mâine, dar nu a vrut. Deci, mâine o să avem aceeași imagine. O piață blocată conform protocolului, până după-amiază", a spus primarul Nicuşor Dan.

"Am aprobat în 3 ani de mandat o mie de proteste, comisia pe care o conduc, inclusiv vreo 20, 30 împotriva mea. Deci, orice fel de protest, dacă întrunește condițiile legale, va fi aprobat", a mai spus Nicuşor Dan.

×
Subiecte în articol: protest Piata Constitutiei Nicușor Dan
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close