Antena 3 CNN Politică Președintele Klaus Iohannis: „Această remaniere e un fel de farsă. Nu o accept aşa cum a fost propusă”

Președintele Klaus Iohannis: „Această remaniere e un fel de farsă. Nu o accept aşa cum a fost propusă”

Președintele Klaus Iohannis: „Această remaniere e un fel de farsă. Nu o accept aşa cum a fost propusă”
de S.T.    |    23 Apr 2019   •   17:06

Klaus Iohannis iese la rampă, în scandalul numirii miniştrilor.

Preşedintele a refuzat remanierea guvernamentală. Acesta susține că va lua act de demisiile celor trei miniștri - Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero - doar după ce va ști ce persoane vor prelua aceste portofolii.

„Am analizat situația și după părerea mea e un fel de farsă (remanierea - n.red.)”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

„Nu are absolut nimic de-a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, nu are nici o treabă cu agenda românilor, este cauzată de o răfuială din interiorul PSD”, a adăugat el.

Iohannis: „Avem cele trei demisii și la un moment dat evident că aceste trei persoane vor pleca. Cele trei propuneri făcute pentru a înlocui sunt propuneri cu care nu sunt de acord!”

Potrivit președintelui, sunt persoane nepotrivite.

„Nu accept această remaniere așa cum a fost propusă”, a precizat președintele.

„Am avut o discuție telefonică cu doamna premier și am rugat-o fie să vină cu alte propuneri pentru cele trei portofolii, fie cu propuneri pentru miniștri interimari până când PSD vine cu propuneri acceptabile. A spus că se va gândi și va veni cu o soluție. Nu am discutat de niciun termen(...). Nu iau act de aceste demisii până nu știu ce persoane vor prelua portofoliile”, a încheiat președintele.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis, miercuri, 17 aprilie, preşedintelui Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus deputatul Eugen Nicolicea, pentru Ministerul Fondurilor Europene - deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

Vă amintim că premierul Viorica Dăncilă l-a sunat marți pe Klaus Iohannis, dar nu a reuşit să vorbească cu şeful statului.

De la Cotroceni i s-a transmis că preşedintele e ocupat şi că va reveni el cu un telefon mai târziu.

×
Subiecte în articol: Dancila premier ministru Klaus Iohannis
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close