Antena 3 CNN Politică Premierul Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare Comisiei Europene. „Încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim”

Premierul Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare Comisiei Europene. „Încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim”

Premierul Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare Comisiei Europene. „Încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim”
17 Aug 2018   •   13:08

Guvernul României i-a trimis o scrisoare Comisiei Europene în legătură cu violenţele din 10 august. În documentul semnat de premierul Viorica Dăncilă se arată că au existat încercări de înlăturare violentă a guvernului legitim, iar forţele de ordine au acţionat legal.

Guvernul aminteşte că asociaţiile românilor din străinătate s-au retras din organizarea manifestaţiilor. Şi spune că, în lipsa unor organizatori, la protest au putut participa persoane care au instigat la violenţe.

În legătură cu plângerile celor care susţin că au fost victimele unor abuzuri din partea jandarmilor, în document se arată că, la Bucureşti, au fost demarata anchete.

Scrisoarea menţionează şi faptul că violeţele au devenit subiect de dispută politică. Şi că, în timp ce mulţi lideri au făcut apel la calm, preşedintele Iohannis a făcut apel la continuarea protestelor.

 

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close