Antena 3 CNN Politică Poziție-surpriză din USR: Pe Klaus Iohannis, în privinţa legii bugetului, nu l-aş sfătui să o respingă

Poziție-surpriză din USR: Pe Klaus Iohannis, în privinţa legii bugetului, nu l-aş sfătui să o respingă

Poziție-surpriză din USR: Pe Klaus Iohannis, în privinţa legii bugetului, nu l-aş sfătui să o respingă
22 Feb 2019   •   14:11

Deputatul USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu l-ar sfătui pe preşedintele Klaus Iohannis să respingă legea bugetului, pentru că ţara are nevoie de acest buget şi ar fi "un joc politic inutil". 

"Pe Klaus Iohannis, în privinţa legii bugetului, nu l-aş sfătui să o respingă, pentru că avem nevoie de un buget, dar, în schimb, coaliţia de la putere efectiv a împins lucrurile mai mult decât era o limită a unei bune guvernări, pentru că a venit cu o întârziere de patru luni, a venit pe repede-înainte, au fost doar două zile de dezbateri, în două zile trebuia să depunem amendamente, deci totul a fost nu pe repede-înainte, pe fulger-înainte. (...) Preşedintele de ce să îl respingă (bugetul - n.r.)? E doar un joc politic inutil şi atunci nu avem ce face, acesta este jocul actual, schimbarea va veni doar în 2020", a spus Iurişniţi. 

Deputatul USR consideră, însă, că bugetul propus de coaliţia aflată la guvernare este unul "demagogic", iar PNDL este folosit ca "instrument politic de manipulare". 

"În ceea ce priveşte bugetul, este un buget demagogic. USR crede că acest buget nu este predictibil, este un buget care nu are cum să acopere toate cheltuielile, vom intra în deficit. Din perspectiva deputatului de Bistriţa-Năsăud Cristina Iurişniţi, eu pot să spun că am depus amendamente legate de infrastructură, este foarte importantă în educaţie infrastructura şcolară. (...) Bineînţeles că sumele, cheltuielile pe care le-am prevăzut au fost legate de sursă de finanţare din PNDL, pentru că PNDL este, până la urmă, puşculiţa PSD, un instrument politic de manipulare şi de obedienţă politică", a mai declarat Iurişniţi. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close