Antena 3 CNN Politică Nicoleta Pauliuc, apel pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la NATO: "România contează la nivel înalt"

Nicoleta Pauliuc, apel pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la NATO: "România contează la nivel înalt"

Președinta Comisiei de Apărare a Senatului, Nicoleta Pauliuc, a declarat că susţine candidatura lui Klaus Iohannis la şefia NATO şi face un apel la instituţiile relevante ale statului român să susţină acest demers.

Nicoleta Pauliuc, apel pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la NATO: "România contează la nivel înalt"
Sursa foto: Facebook | Nicoleta Pauliuc
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   22:12

"Susţin candidatura Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, pentru funcţia de secretar general al #NATO.

Ar fi un lucru extraordinar nu doar pentru ţara noastră, ci pentru întreg Flancul Estic în condiţiile geopolitice extrem de complicate din acest moment. Ani de zile, noi, ţările din Centrul şi Estul Europei, le-am spus partenerilor noştri despre pericolul rusesc şi nu ne-au crezut.

Poate ar trebui acum să înţeleagă că noi vedem mult mai lucid şi mai raţional pericolele care planează asupra păcii în regiune şi în lume.

Succesul acestei candidaturi a Preşedintelui Iohannis ar fi confirmarea că România contează la nivel înalt. De aceea, fac un apel la toţi oamenii politici responsabili şi la instituţiile relevante ale statului român să susţină acest demers curajos şi la un nivel fără precedent. Aici este vorba despre interesul ţării noastre, iar politizarea nu ar trebui să-şi aibă rostul.

Din postura de preşedintă a Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, în logica diplomaţiei parlamentare, voi promova fără să preget această candidatură pe care o consider extrem de importantă pentru viitorul ţării noastre", a scris Nicoleta Pauliuc pe Facebook. 

Susţin candidatura Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, pentru funcţia de secretar general al #NATO. Ar fi un...

Publicată de Nicoleta Pauliuc pe Marţi, 12 martie 2024

Klaus Iohannis, anunțul momentului: ”Am decis să intru în competiție pentru funcția de Secretar General al NATO”

Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO", a spus Klaus Iohannis.

Material susținut de PNL.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close