Antena 3 CNN Politică Nicolai: Nu e verosimilă explicaţia lui Cazanciuc cu schimbarea becului la SIPA. E un banc celebru...

Nicolai: Nu e verosimilă explicaţia lui Cazanciuc cu schimbarea becului la SIPA. E un banc celebru...

Nicolai: Nu e verosimilă explicaţia lui Cazanciuc cu schimbarea becului la SIPA. E un banc celebru...
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Mai 2017   •   15:11

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, vineri, că explicaţia dată de fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc pe tema schimbării becului din arhiva SIPA "nu e verosimilă", întrebându-se de ce a fost nevoie şi de un fost angajat al SRI, şi solicitând ca şi preşedintele Klaus Iohannis să se implice în această dispută, potrivit News.ro.

"E un banc celebru, câţi ne trebuie ca să schimbăm un bec? Patru, ca să plimbăm o masă. Despre asta vorbim. Nu, nu mi se pare deloc (verosimilă - n.r.), haideţi să fim foarte serioşi. Deci nu ştiu ce caută SRI în această poveste. Chiar dacă este fost SRI", a spus ea.

Europarlamentarul a cerut desecretizarea tuturor rapoartelor, inclusiv cele care ar fi ajuns la CSAT și a solicitat ca şi Klaus Iohannis să ia o poziţie în acest scandal.

Robert Cazanciuc, despre ofițerul SRI din arhiva SIPA: A intrat să schimbe un bec

Conform materialului publicat de Ministerul Justiției, printre cei care au intrat in arhiva SIPA în 13.12.2013 a fost și Andronache Florian-Teodor. Potrivit datelor publice, el a fost ofițer SRI detașat în cadrul Ministerul Justiției.

Ministerul Justiţiei a publicat, joi, lista celor care au vizitat arhiva SIPA, printre numele care apar pe aceasta figurând cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreşedinte al Senatului, şi cel al lui Horia Georgescu, fost şef al ANI.

În 2013, s-a intrat o singură dată în arhivă, pe 13 decembrie, şi au avut acces: Florian-Teodor Andronache, Marius Ştef, Adrian Oltenaş, Nicolae Tiliban. 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close