Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă depune listele prim-miniștrilor și programul de guvernare

Nicolae Ciucă depune listele prim-miniștrilor și programul de guvernare

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va depune azi la Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare. Mâine, miniștrii vor fi audiați pe repede înainte în comisiile de specialitate, iar joi ar trebui să avem gata investit Guvernul Ciucă.

Nicolae Ciucă depune listele prim-miniștrilor și programul de guvernare
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Boghici    |    23 Noi 2021   •   13:59

”Cel mai probabil la ora 15:00 va ajunge în Parlamentul României pentru a depune lista finală noul prim-ministru Nicolae Ciucă cel care până acum conducea Ministerul Apărării Naționale.

În acest moment știm foarte clar că doar 10 miniștrii din fostul Guvern au rămas în continuare în noua formulă, însă nu pe aceleași portofolii.

Membrii UDMR au reușit să-și păstreze portofoliile și vorbim aici de Kelemen Hunor care își păstrează funcția de viceprim-ministru, pe de altă parte vorbim de Tanczos Barna care rămâne în continuare la Ministerul Mediului, dar și de colegul său care va merge în continuare la Ministerul Fondurilor Europene.

Aceștia sunt cei care rămân în UDRM pe aceleași portofolii”, a precizat Radu Tiliţă pentru Antena 3.

Schimbările care apar în noul Guvern Ciucă

”O noutate este Ministerul Familiei și Tineretului, partea de Tineret pleacă de la Ministerul Sportului în noua formațiune pentru a fi condus noul minister de Gabriela Firea din partea socială a democraților.

O noutate vine și din partea liberalilor Florin Roman care va ceda funcția de lider a deputaților din Parlamentul României și va merge la Ministerul Digitalizării.

Pe partea Social Democraților sunt și câțiva foști miniștrii care apar în Guvern precum: Florin Grindeanu fostul premier, acum preia funcția de vice și premier pe cea de Ministrul al Transporturilor, Marius Budăi revine ca Ministru al Muncii și Vasile Dîncu care preia Ministerul Apărării”, afirmă Radu Tiliţă pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: prim-ministru vicepremier
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close