Antena 3 CNN Politică Mișcarea de ultimă oră făcută de Klaus Iohannis împotriva coaliției PSD-ALDE

Mișcarea de ultimă oră făcută de Klaus Iohannis împotriva coaliției PSD-ALDE

Mișcarea de ultimă oră făcută de Klaus Iohannis împotriva coaliției PSD-ALDE
Sursa foto: foto: presidency.ro
07 Dec 2018   •   19:52

Președintele Klaus Iohannis a sesizat CCR în legătura cu legea privind desecretizarea protocoalelor cu SRI inițiată de cei doi președinți ai P-arlamentului, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, împreună cu deputatul PSD Mircea Drăghici, apreciind că aceasta contravine normelor și principiilor constituționale atât prin modul în care a fost adoptată, cât și prin conținutul normativ.

Un articol important vizat de președintele statului este articolul 4 conform căruia „persoanele care se consideră vătămate într-un drept ori într-un interes legitim de efectele produse de documentele prevăzute la art. 1 au posibilitatea, în termen de trei ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, să se adreseze instanțelor competente pentru constatarea încălcării drepturilor și libertăților fundamentale și repararea prejudiciului suferit".

În opinia președintelui Iohannis, prin amendamentele aduse, Senatul a extins termenul prin care persoanele se pot adresa unei instanțe prentru constatarea încălcării drepturilor și libertăților fundamentale și repararea prejudiciului suferit de la 6 luni la 3 ani, aspect neavut în vedere de inițiatori.

Nu este singurul articol din lege criticat de șeful statului.

Continuarea, în materialul video prezentat, vineri, de Radu Tudor, la "Punctul de Întâlnire".

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close