Antena 3 CNN Politică Mircea Drăghici și-a depus candidatura pentru șefia Autorităţii Electorale Permanente

Mircea Drăghici și-a depus candidatura pentru șefia Autorităţii Electorale Permanente

Mircea Drăghici și-a depus candidatura pentru șefia Autorităţii Electorale Permanente
20 Feb 2019   •   15:18

Deputatul PSD Mircea Drăghici a declarat, miercuri, că îşi depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi depinde de Parlament dacă va fi validat, menţionând că i se pare normal să ocupe această funcţie cât timp nu va mai fi om politic. 

Întrebat în legătură cu faptul că a fost validat de Comitetul Executiv Naţional al PSD ca propunere pentru funcţia de preşedinte al AEP şi când va demisiona din partid, Mircea Drăghici a spus: "Întâi să vedem dacă voi ajunge acolo. Îmi depun întâi candidatura. Depinde de colegii din Parlament". 

El a adăugat că postul din conducerea AEP nu revine ALDE. 

"În coaliţie nu a fost niciodată locul la ALDE. Nu a fost. A fost o cerere a domnului Barbu (Daniel Barbu - n.r.), la momentul acela, pe care coaliţia a crezut de cuviinţă că este o alegere bună şi s-a decis aşa", a explicat Drăghici. 

Deputatul a spus că i se pare normal să ocupe funcţia de conducere la AEP atât timp cât nu va mai fi om politic, chiar dacă acum este trezorierul PSD. 

"Atât timp cât nu voi mai fi un om politic, da, mi se pare normal", a răspuns Drăghici, întrebat dacă i se pare normal să meargă la AEP în condiţiile în care acum este trezorier al PSD, iar AEP verifică banii partidelor politice în campania electorală. 

Daniel Barbu şi-a depus, săptămâna trecută, demisia de la conducerea AEP, din motive personale. 

Anterior, Partidul Pro România i-a solicitat demisia de urgenţă lui Barbu, pe motiv că este ''posibil candidat ALDE la Parlamentul European''. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Mircea Drăghici candidatura sefie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close