Antena 3 CNN Politică Miorița, balada pe care liberalii vor să o elimine din programa școlară

Miorița, balada pe care liberalii vor să o elimine din programa școlară

Miorița, balada pe care liberalii vor să o elimine din programa școlară
25 Mai 2019   •   12:09

Liderul PNL, Ludovic Orban s-a arătat deranjat în ceea ce privește fatalismul baladei Miorița și propune scoaterea acesteia din programa școală.

Potrivit liderului PNL, balada Miorița, la sorgintea sa,  „reflectă o mentalitate contrară unei societăți care trebuie să evolueze, care trebuie să se dezvolte, care trebuie să bată cărări nebătute”.

„Alegerea lui Rareș Bogdan – cap de afiș la alegerile europarlamentare – este singura fatalitate de care ar trebui PNL să se lipsească. Intenția lui Orban de a scoate Miorița din programa școlară scoate N din PNL. Poate nu a auzit de filosofii Noica și Blaga și vrea să fie macho pentru tinerii frumoși și liberi. Poate nu are darul înțelegerii superioare a lucrurilor. Tot ce știu că are Orban sunt cicatricile dobândite în lupta cu Liviu Dragnea, așa a zis Rareș la Teleorman și eu îl cred fără să mă mai pot umfla de râs. Acest Rocky exsanguu trăiește politic fără să moară. Dacă mai reprezintă ceva pentru cineva e doar datorită unui romantism al electoratului față de reprezentanții aspiranți ai liberalismului ca proiect giratoriu pentru România”, scrie Europunkt.

Citește tot textul pe Europunkt

×
Subiecte în articol: PNL
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close