Antena 3 CNN Politică Ministrul Turismului, Bogdan Trif: Schimbări radicale în noua lege adoptată de Guvern

Ministrul Turismului, Bogdan Trif: Schimbări radicale în noua lege adoptată de Guvern

Ministrul Turismului, Bogdan Trif: Schimbări radicale în noua lege adoptată de Guvern
24 Apr 2019   •   18:29

Legea turismului era o prioritate, a declarat miercuri, ministrul Turismului, Bogdan Trif, după ce proiectul noii legi a acestui domeniu a adoptat miercuri de Guvern.

"Legea turismului a fost o prioritate, (...) având în vedere că în acest sector extrem de dinamic existau reglementări şi de peste 20 de ani. Era nevoie de o actualizare, dar, în acelaşi timp, acest act normativ a reuşit să înglobeze mare parte din aceste reglementări din sector. Legea turismului stabileşte pentru prima dată direcţii importante pentru acest sector, astfel că în actul normativ este prevăzută înfiinţarea organizaţiilor de management al destinaţiilor. De asemenea, este prevăzut şi sistemul informatic de evidenţă a activităţilor de turism, dreptul de preferinţă, închirierea plajelor turistice pentru hotelurile care sunt în vecinătatea Mării Negre, dar şi redeschiderea birourilor de promovare externă turistică", a declarat Bogdan Trif.

Ministrul a anunțat noi metode de control

"În noua lege a turismului sunt şi noutăţi în domeniu, cum ar fi noile metode de control tip 'mystery guest'. Aceasta este o măsură în plus prin care Ministerul Turismului se va putea asigura că nivelul serviciilor turistice este la standarde corespunzătoare. Practic, inspectorii de control de la Ministerul Turismului vor putea efectua controale fără să-şi decline identitatea până la sfârşitul controlului pentru a beneficia de o experienţă reală a oricărui turist", a spus Trif.

În plus, va exista obligativitatea ca administratorii de site-uri să nu accepte structuri neclasificate.

"Era o problemă extrem de spinoasă care afecta inclusiv mediul privat, dar şi calitatea serviciilor pe care le ofereau turiştilor. O să avem sancţiuni extrem de drastice pentru cei care promovează pe site-uri sau sub alt mod aceste structuri neclasificate", a afirmat Trif.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close