Antena 3 CNN Politică Ministrul finanţelor, după aplicarea supraacizei: „Nu am urmărit care este preţul carburanţilor la pompă”

Ministrul finanţelor, după aplicarea supraacizei: „Nu am urmărit care este preţul carburanţilor la pompă”

Ministrul finanţelor, după aplicarea supraacizei: „Nu am urmărit care este preţul carburanţilor la pompă”
Sursa foto: Foto: gov.ro
19 Sep 2017   •   16:49

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, marţi, în Parlament, că nu a urmărit preţul carburanţilor la pompă, afirmând că, înaintea de reintroducerea supraacizei, a discutat cu reprezentanţii companiilor din domeniu, dar a primit asigurări că preţurile nu vor creşte în urma supraacizei.

„Sincer, nu am urmărit care este preţul la pompă, din punctul ăsta de vedere. Noi, când am făcut analiza, am ţinut cont de faptul că în momentul în care s-a redus acciza, ea nu s-a regăsit nici în preţul de la pompă, într-o scădere direct proporţională a preţului la pompă, dar nici într-o creştere a impozitului pe profit al companiilor care vindeau carburanţi, ceea ce ne-a făcut să ne dăm seama că această diferenţă pe care statul o lăsase ca o facilitate pentru fiecare cetăţean a fost preluată de către companii. Am constatat că ea a fost preluată, am şi iniţiat acţiuni de control. Mai mult decât atât, în momentul în care am decis să facem această creştere pentru că am avut consultări înainte cu companiile din domeniu şi nu numai, am decis să creem această creştere în două etape pentru a nu crea un şoc de consum şi am luat în calcul cam care ar putea fi scăderea de consum şi am ţinut cont şi de valoarea accizei, valoarea cu care trebuie să crească acciza”, a declarat Ionuţ Mişa.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close