Antena 3 CNN Politică Ministrul Justiției: "Ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov a fost adus în țară"

Ministrul Justiției: "Ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov a fost adus în țară"

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu a subliniat, astăzi, în cadrul unei postări pe rețelele de socializare, că aducerea fugarilor în țară este o prioritate de agendă pentru guvern.

Ministrul Justiției: "Ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov a fost adus în țară"
Sursa foto: Facebook | Alina Gorghiu
de Ioana Mircea    |    14 Dec 2023   •   09:43

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a prezentat, în această dimineață, într-o postare pe Facebook, situația persoanelor care au probleme cu legea și care au fugit din țară. Totodată, aceasta a punctat că ministerul își dă silința pentru a-i aduce în România.

"Doar cine nu vrea să vadă mai poate spune că statul român nu face eforturi incredibile în aducerea fugarilor în țară. În fiecare zi ne ocupăm de acest subiect, este prioritate de agendă pentru guvern. Statul român se ocupă de combaterea fenomenului fugarilor indiferent de numele lor.

Citește și: Alina Gorghiu: "Fostul primar al Slatinei a fost prins în Italia și urmează să fie adus în țară"

În total, numărul persoanelor ajunse din străinătate în structurile Administrației Naționale a Penitenciarelor anul acesta se apropie de 1000. Dintre aceștia, peste 700 sunt fugari condamnați de instanțele românești. O altă categorie, peste 260 de persoane, sunt cetățeni care au comis fapte în străinătate dar au solicitat să execute pedeapsa în țară", a transmis Alina Gorghiu.

În postarea de pe Facebook, aceasta a vorbit și despre cazul fostului primar al municipiului Slatina, implicat în același dosar cu Darius Vâlcov, care a fost adus azi noapte în țară.

"Fugarul Minel Florin Prina, fostul primar al Municipiului Slatina a fost adus în țară. În această noapte a ajuns la penitenciarul Rahova. Era ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov care se sustrăgea de la pedeapsă. El are de executat 4 ani și 6 luni de închisoare.

Și în acest dosar, se face justiție până la capăt!", a transmis ministrul Justiției pe Facebook.

Doar cine nu vrea să vadă mai poate spune că statul român nu face eforturi incredibile în aducerea fugarilor în țară....

Publicată de Alina Gorghiu pe Miercuri, 13 decembrie 2023

×
Subiecte în articol: Ministerul Justitiei Alina Gorghiu
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close