Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose: Tendința de consum arată modernitate. Nu trebuie privită ca o problemă

Mihai Tudose: Tendința de consum arată modernitate. Nu trebuie privită ca o problemă

Mihai Tudose: Tendința de consum arată modernitate. Nu trebuie privită ca o problemă
Sursa foto: Foto: Facebook/ Mihai Tudose
16 Noi 2017   •   23:25

Premierul Mihai Tudose este de părere că tendința de consum arată mai degrabă modernitate în cazul României și nu trebuie privită ca o problemă.

„După ce Washington Post și AFP au răspândit tot felul de 'false informații' privind creșterea economică a României, numind-o chiar 'tigrul Europei', Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, susține, în Prognoza Economică Europeană pentru toamna lui 2017, că țara noastră are a doua cea mai mare creștere economică din lume, după China. Stăm rău. Atât de rău încât am făcut a doua rectificare pozitivă din acest an, în care am alocat mai mulți bani pentru sănătate, educație, protecție socială, infrastructură și alte domenii prioritare ale guvernării. Totul cu respectarea țintei de 2,96% deficit bugetar. Stăm atât de rău încât INS arată că producția industrială are o creștere record de 7.7% în primele nouă luni ale anului”, a scris Tudose joi pe Facebook.

Potrivit șefului Executivului, cei care susțin că această creștere economică este bazată exclusiv pe consum prezintă „o falsă problemă”.

„Acesta este adevărul care reiese din cifre, iar cei care susțin că această creștere este bazată exclusiv pe consum prezintă o falsă problemă. De exemplu, Marea Britanie (84,1%), Polonia (76,5%) sau Croația (77,9%,) sunt țări cu o pondere mai mare a consumului în PIB decât cea a României (75,9%). Tendința de consum arată mai degrabă modernitate în cazul României și nu trebuie privită ca o problemă. Încercăm astfel să schimbăm viziunea asupra acestei false probleme și să atragem tot ceea ce poate aduce plusvaloare proiectului nostru de modernizare a României”, a mai scris Tudose.

×
Subiecte în articol: mihai tudose consum România problema
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close