Antena 3 CNN Politică Ciolacu: Aderarea României la Schengen maritim, foarte importantă. Se urmărește dezvoltarea Portului Constanța

Ciolacu: Aderarea României la Schengen maritim, foarte importantă. Se urmărește dezvoltarea Portului Constanța

Aderarea României la spațiul Schengen maritim este un pas extrem de important, întrucât se urmărește dezvoltarea Portului Constanța. Premierul Marcel Ciolacu spune că procesul de aderare este unul ireversibil și că este prima dată în 13 ani când există un acord politic cu Austria.

Ciolacu: Aderarea României la Schengen maritim, foarte importantă. Se urmărește dezvoltarea Portului Constanța
Sursa foto: Guvernul României/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Dec 2023   •   23:40

”România, după data de  23 anul acesta şi luna aceasta are un acord politic şi cu Austria în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen maritim, unde ne interesează foarte mult dezvoltarea Portului Constanţa şi aerian. În primul rând, trebuie să ne pregătim pentru anul viitor, cred că sub preşedinţia Ungariei să finalizăm intrarea totală în Spaţiul Schengen a României. Este prima oară când avem un acord politic de aderare parţială. Cu alte cuvinte, din acest moment, tot procesul este ireversibil”, a declarat, joi seară, premierul Marcel Ciolacu, la România TV.

Acesta mai spune că nu se va mai întruni un Consiliu JAI pentru decizia referitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen maritim şi aerian.

”Nu cred că se mai face Consiliu JAI, o să fie un vot al reprezentanţilor fiecărui stat şi se va face această procedură ţinând cont că mai sunt 2 zile până la anul nou. În acest moment documentele sunt la jurişti la Comisie şi la Guvernul austriac pentru ultima formă care va fi înaintată la toţi reprezentanţii UE”, mai spune Ciolacu.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Schengen
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close