Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre căderea rachetelor în Polonia: "Este foarte grav, este atacat un stat membru NATO"

Marcel Ciolacu, despre căderea rachetelor în Polonia: "Este foarte grav, este atacat un stat membru NATO"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, în legătură cu faptul că două rachete au căzut în Polonia la graniţa cu Ucraina, că până în acest moment nu are informaţii, adăugând că este foarte grav pentru că este atacat un stat membru NATO.

Marcel Ciolacu, despre căderea rachetelor în Polonia: "Este foarte grav, este atacat un stat membru NATO"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2022   •   22:35

"Este foarte grav, este atacat un stat membru NATO. Aici o să presupun că lucrurile se vor desfăşura cu rapiditate şi vor fi anumite decizii în această noapte. (...) Presupun că sunt îndreptăţiţi (polonezii - n.r.) să facă acest lucru (să ceară activarea articolul 5 din Tratatul NATO - n.r.). Este o agresiune asupra unui stat membru NATO.(...) Cred că în acest moment se desfăşoară o anchetă. Haideţi să aşteptăm toate detaliile", a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Întrebat dacă în urma acestui incident, în România ar trebui să se întrunească CSAT, Ciolacu a precizat că preşedintele Camerei Deputaţilor nu face parte din CSAT.

"Preşedintele Camerei Deputaţilor nu face parte din CSAT. Presupun că voi primi informaţii suplimentare pe acest subiect. Până în acest moment nu am primit niciun fel de informaţii. Presupun că voi primi informaţiile suplimentare de la domnul prim-ministru", a adăugat Ciolacu.

Rachete căzute în Polonia. Doi oameni au murit | Guvernul a convocat Consiliul de securitate

Doi oameni au murit după ce două rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu rachete Polonia
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close