Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, primele declaraţii după discuţia despre Schengen cu Karl Nehammer

Marcel Ciolacu, primele declaraţii după discuţia despre Schengen cu Karl Nehammer

Marcel Ciolacu, premierul României, a făcut primele declaraţii după discuţia despre Schengen cu austriacul Karl Nehammer.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2024   •   18:00

Intrăm într-o logică de dezgheț. Am discutat strict de România și Austria, a transmis premierul Marcel Ciolacu. 

Potrivit lui, discuția ar fi trebuit să dureze până în jumătate de oră, însă cei doi au discutat și probleme tehnice.

Este o relație instituțională și de încredere între miniștrii de Interne ai Austriei și României, a precizat Ciolacu.

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, susține că spațiul Schengen nu funcționează în acest moment, deci nu poate fi extins. Karl Nehammer a anunțat că "poziția Austriei rămâne clară și neschimbată" în ceea ce privește aderarea României la Schengen. 

"Astăzi sunt la București, la congresul Partidului Popular European. Ne pregătim împreună pentru alegerile importante pentru Parlamentul European din luna iunie.

Pe program a fost și o discuție cu Președintele României, Klaus Iohannis.

România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulți cetățeni români lucrează în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire.

În același timp, am discutat foarte deschis și despre obiecțiile Austriei referitoare la extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins", a scris Karl Nehammer pe o rețea socială. 

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a vorbit, la Congresul PPE, despre migrația ilegală și despre necesitatea ca granițele externe să fie apărate, însă nu a spus nimic despre intrarea României în Spațiul Schengen.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close