Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban face marele anunț: Ne-am înțeles aproape cu toate partidele. Acest guvern va trece de votul din Parlament

Ludovic Orban face marele anunț: Ne-am înțeles aproape cu toate partidele. Acest guvern va trece de votul din Parlament

Ludovic Orban face marele anunț: Ne-am înțeles aproape cu toate partidele. Acest guvern va trece de votul din Parlament
22 Oct 2019   •   16:47

Ludovic Orban susține că în urma negocierilor a ajuns la un acord politic cu toate formațiunile din opoziție și consideră că noul guvern va trece de votul din Parlament.

”Negocierile au decurs bine, ne-am înțeles bine și cu aproape fiecare formațiune politică am convenit un cadru de colaborare politică, acorduri care se vor concretiza și care vor fi supuse aprobării forurilor statutare din PNL și pentru fiecare partid în parte. Sunt foarte optimist și încrezător că va trece acest guvern.

Am avut, în mod evident, câteva puncte în care nu am putut ajunge la un acord. Nu am putut accepta un minister pentru Republica Moldova, dar suntem de acord cu înființarea unui departament în subordinea premierului.

De asemenea, în ceea privește alegerea primarilor în două tururi, PNL susține cu toată tăria alegerea primarilor în două tururi.

În ceea ce privește participarea la guvernare, nu s-a exprimat dorința de a participa la guvenare cu miniștri. În cadrul negocerilor s-a concluzionat că va fi un guvern monocolor liberal, dar și cu tehnicieni la anumite ministere”, a spus Ludovic Orban.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close