Antena 3 CNN Politică Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2019. Cine vrea să fie președintele României

Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2019. Cine vrea să fie președintele României

Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2019. Cine vrea să fie președintele României
25 Sep 2019   •   14:46

 Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2019. Duminică, 22 septembrie, a expirat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidențiale. Iar testul celor 200.000 de semnături s-a dovedit a fi imposibil de trecut pentru mulți dintre cei care-și anunțaseră anterior intenția de a candida pentru cursa din noiembrie, în timp ce alții au renunțat din motive strategice.

Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2019 Așa se face că pe lista prezidențiabilor apar Klaus Iohannis, susținut PNL, Dan Barna, candidatul USR-PLUS, Mircea Diaconu, independent, susținut de Pro România - ALDE, Kelemen Hunor, UDMR, Viorica Dăncilă, PSD și Theodor Paleologu, PMP, Viorel Cataramă, din partea partidlui Dreapta Liberală, Alexandru Cumpănașu, independent, Ramona Bruynseels, din partea PPU și Cătălin Ivan. 

Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2019 Candidatura lui Miron Cozma a fost respinsă de BEC, primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a renunțat să mai candideze, la fel a făcut și Liviu Pleșoianu, care nu a reușit să strângă numărul necesar de semnături. În aceeași situație s-au aflat și bibliotecarul Avram Iancu și Claudiu Crăciun, DEMOS. 

Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2019 Marți, 24 septembrie, au fost validate mai multe candidaturi la alegerile prezidenţiale, printre acestea numărându-se cele depuse de Bogdan Stanoevici, Ramona Ioana Bruynseels, Cătălin Ivan şi Alexandru Cumpănaşu.

Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2019 De asemenea, BEC a înregistrat candidaturile depuse de John Ion Banu, Sebastian-Constantin Popescu şi Ninel Peia. Totuși, în cazul unora dintre acești candidați, BEC a făcut plângere penală pentru suspiciuni de folosire a unor semnături false. Este cazul, de pildă, a lui Alexandru Cumpănașu. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close