Antena 3 CNN Politică Toți liderii importanți din UE, întâlnire la București. PNL organizează cel mai important eveniment politic al anului

Toți liderii importanți din UE, întâlnire la București. PNL organizează cel mai important eveniment politic al anului

București devine capitala politică a Europei. PNL organizează Congresul PPE în perioada 6-7 martie.

Toți liderii importanți din UE, întâlnire la București. PNL organizează cel mai important eveniment politic al anului
Sursa foto: Facebook/ Partidul Național Liberal
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mar 2024   •   17:46

Partidul Național Liberal organizează la București cel mai important eveniment politic al anului.

În perioada 6-7 martie are loc congresul Partidului Popular European, cea mai mare familie politică din Europa.

PNL aduce la București șefi de stat și de guverne și 2000 de delegați din 40 de țări.

Bucureștiul devine capitala Europei pentru câteva zile. Printre prezențele notabile se numără președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, președinții de partide din familia popularilor europeni, dar și comisarii care fac parte din PPE. 

Simbolic, evenimentul reprezintă un start foarte bun al campaniei pentru alegerile europarlamentare pentru PNL. 

Conform liberalilor, congresul PPE la București reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România și statele aflate în vecinătatea războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Pe agenda Congresului PPE sunt pregătirile și strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar și alegerea principalului candidat al partidului.

Un alt punct important din programul congresului este sprijinul militar și financiar acordat Ucrainei. 

Una dintre rezoluțiile importante de pe agenda PPE la București este cea referitoare la agricultură și zonele rurale, mai ales în contextul actual al protestelor fermierilor.

Manfred Weber, președintele PPE, a anunțat congresul popularilor europeni de la București, de săptămâna viitoare. Într-un mesaj video postat de liberali, Weber anunță prezența la București a liderilor UE.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, șefi de stat și de guvern, dar și comisari europeni și președinți de partide din PPE vor veni în România în perioada 6-7 martie. 

Congresul PPE este, așa cum au anunțat liderii PNL, un succes politic al liberalilor și o recunoaștere a influenței acestora la nivelul celui mai mare grup politic din Parlamentul European. 

PPE își alege la București noua conducere, dar are pe agendă și teme importante ca sprijinul militar și financiar acordat Ucrainei și un plan dedicat victoriei în războiul cu Rusia. Iar acest lucru poziționează PPE ca principal factor politic în favoarea cauzei ucrainene.

Material susținut de PNL

×
Subiecte în articol: Europa
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close