Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, despre protestele fermierilor: "Comisia ar putea să vină cu unele proceduri de ameliorare"

Klaus Iohannis, despre protestele fermierilor: "Comisia ar putea să vină cu unele proceduri de ameliorare"

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre protestele fermierilor spunând că UE ar putea să propună unele "proceduri de ameliorare".

de Georgiana Adam    |    01 Feb 2024   •   11:30

Președintele României a făcut declarațiile, astăzi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European. Capitala belgiană este aproape blocată din cauza protestului fermierilor.

"Nu putem să ne întâlnim în Bruxelles care este aproape blocat și să nu discutăm aceste probleme (...) au fost discutate aseară, azi discutăm din nou", a dezvăluit Klaus Iohannis.

El a vorbit despre soluțiile care ar putea să vină de la Comisia Europeană.

"Fermierii români au aceleași probleme cu fermierii din Franța, Belgia (...) Vom vedea cum poate comisia să vină cu anumite proceduri de ameliorare. (...) Culoarele solidarității nu afectează agricultorii din România", a precizat Klaus Iohannis.

Proteste ale fermierilor au loc în Franța, Belgia, Germania, Polonia și România.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close