Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Guvernul nu are predictibilitate

Klaus Iohannis: Guvernul nu are predictibilitate

Klaus Iohannis: Guvernul nu are predictibilitate
20 Mar 2018   •   19:25

Președintele Klaus Iohannis participă, marți, la aniversarea a 25 de ani a Camerei de Comerţ Americane din România. Șeful statului a anunţat că vrea o dezbatere publică în privinţa proiectului de ţară. 

„România a încheiat anul 2017 cu o creştere economică record în Uniunea Europeană, de 7%, care generează însă şi o serie de contradicţii şi, bineînţeles, foarte multe aşteptări. Dincolo de dimensiunea cantitativă a creşterii economice, reperele acesteia în materie de producţie şi competitivitate vă aparţin dumneavoastră, mediului de afaceri, în special acolo unde şi atunci când investiţiile vizează perspective de dezvoltare pe termen lung şi sectoare competitive ale economiei noastre. În calitate de oameni de afaceri, dumneavoastră înţelegeţi cel mai bine faptul că performanţa mediului de afaceri nu poate fi, pentru prea mult timp, deasupra calităţii politicilor economice pe care Guvernul le promovează. De aceea, am atras atenţia tuturor guvernelor, dar cu precădere celor trei din ultimul an, că predictibilitatea economică nu este un slogan la care se apelează doar cu ocazia seminariilor. În esenţă, lipsa de predictibilitate atrage şi lipsa de sustenabilitate a performanţelor economice, iar mediul de afaceri ştie cel mai bine că ceea ce se câştigă uşor de multe ori se pierde la fel de uşor", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a transmite şi o avertizare către clasa politică, şi anume, să nu creeze probleme mediului de afaceri prin măsurile luate.

„Tocmai de aceea, pentru a obţine un parcurs economic durabil, decidenţii de politică economică trebuie să fie capabili să ofere încredere mediului privat, prin măsuri bine fundamentate, transparente şi, mai ales, predictibile, care să rezolve problemele din economie, nu să creeze altele poate chiar mai mari", a mai afirmat Iohannis.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close