Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: ”Flancul estic trebuie în continuare întărit | Este important ca Marea Neagră să rămână o mare deschisă”

Klaus Iohannis: ”Flancul estic trebuie în continuare întărit | Este important ca Marea Neagră să rămână o mare deschisă”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Flancul estic trebuie să fie în continuare întărit.

Klaus Iohannis: ”Flancul estic trebuie în continuare întărit | Este important ca Marea Neagră să rămână o mare deschisă”
Sursa foto: DPA Images / Soeren Stache / Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2023   •   16:39

"În ceea ce priveşte Marea Neagră, România este aliat NATO şi ca atare, cu toate că ne aflăm la Marea Neagră, prin consolidarea Flancului estic, România beneficiază de cele mai importante garanţii de securitate din toată istoria noastră, dar este clar - Flancul estic trebuie în continuare întărit.

Pentru asta este nevoie să avem atenţia noastră îndreptată spre Marea Neagră, asta facem şi în cadrul NATO şi astăzi cu preşedintele Zelenski am vorbit despre cum vrem să colaborăm mai bine în zona Mării Negre.

Noi credem că este important ca Marea Neagră să rămână o mare deschisă, să nu fie controlată de unii sau de alţii, ci toţi care avem ieşire la Marea Neagră să putem folosi Marea Neagră aşa cum este scris în tratatele internaţionale.

Mai este de lucru şi, aşa cum am mai afirmat şi în alte formate, acest război dus de Rusia împotriva Ucrainei, un război ilegal, injust, perfid, se desfăşoară în regiunea Mării Negre.

Citeşte şi: Prima vizită oficială a preşedintelui ucrainean în România | Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski anunţă semnarea unui Parteneriat Strategic 

Cu atât mai mult avem tot interesul comun de a consolida securitatea în această zonă", a spus Klaus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu omologul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

El a condamnat din nou, în termenii cei mai fermi, atacurile repetate ale Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene.

"Acestea sunt crime de război, afectează securitatea cetăţenilor ucraineni şi a cetăţenilor români şi au efecte negative majore pentru exporturile de cereale din Ucraina şi pentru securitatea alimentară globală", a arătat Iohannis.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Marea Neagrã
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close