Antena 3 CNN Politică Iordache, prima reacţie după raportul Comisiei de la Veneţia: Secţia specială va rămâne

Iordache, prima reacţie după raportul Comisiei de la Veneţia: Secţia specială va rămâne

Iordache, prima reacţie după raportul Comisiei de la Veneţia: Secţia specială va rămâne
19 Oct 2018   •   16:30

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, vineri, că a transmis Comisiei de la Veneţia că Secţia de anchetă a magistraţilor va rămâne.

„Eu am spus câteva lucruri în intervenţia mea, că în perioada imediat următoare vom începe să discutăm în Parlament OUG 92, astfel încât acele prevederi şi acele recomandări ale lor sunt importante şi le vom transpune în lege. De asemenea, am spus că chestiunea cu revocarea membrilor e bine cum s-a modificat. E un lucru bun chestiunea cu membrii CSM cu societatea civilă.

Vizavi de secţia specială am spus că sunt argumente, chiar dacă este criticată în acest moment, datorită eliminării factorului politic secţia aceasta este necesară să rămână, pentru că ea asigură garanţia reală a independenţei justiţiei. A mai fost o chestiune pe acele protocoale şi pe justiţia paralelă pe care le-au adăugat la lege. S-ar putea să eliminăm, s-ar putea să modificăm, dar singurul lucru la care nu renunţăm este chestiunea cu secţia specială. La aceea niciodată nu vom renunţa", a afirmat Florin Iordache.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: comisia de la venetia raport
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close