Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea spune că Viorica Dăncilă a fost dezinformată

Gabriela Firea spune că Viorica Dăncilă a fost dezinformată

Gabriela Firea spune că Viorica Dăncilă a fost dezinformată
Sursa foto: foto: captura Antena 3
19 Oct 2018   •   21:24

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a apreciat, vineri, că directorul general al Companiei de administrare a infrastructurii rutiere, Narcis Neaga, a dezinformat-o cu bună ştiinţă pe prim-ministrul Viorica Dăncilă în ce priveşte depunerea cererii de finanţare la Bruxelles pentru realizarea Centurii ocolitoare, din dorinţa a evita astfel transferul acestui obiectiv la Primăria Capitalei. 

"Nu mi s-a părut absolut deloc corect, nici uman, nici profesional, situaţia în care a fost pusă doamna prim ministru Viorica Dăncilă, pentru că domnia sa a fost dezinformată, consider eu, cu bună ştiinţă de către domnul Neaga, director general al CNAIR, care i-a garantat că luni, adică acum câteva zile, va depune la Comisia Europeană cerere de finanţare pentru fonduri nerambursabile necesare continuării lucrărilor la Centura ocolitoare a Capitalei. Lucru total fals. Presa a sunat la Bruxelles, s-au obţinut declaraţii oficiale, nu pe surse, din partea purtătorilor de cuvânt şi specialiştilor. România este departe de a fi în situaţia de a finaliza dosarul necesar depunerii cererii de finanţare pentru centura Capitalei, iar nimeni nu a plătit", a spus Firea, pentru Antena 3. 

Firea a opinat că directorul general al CNAIR ar fi trebuit să îşi dea demisia. 

"Mie mi se părea normal ca în secunda doi, domnul Neaga de la CNAIR, care se laudă peste tot că are susţinerea domnului preşedinte al partidului, să îşi dea demisia din două motive: pentru că a dezinformat-o pe doamna prim-ministru (...) şi doi, pentru că ne facem de râs noi, ca ţară", a precizat primarul general.

Potrivit lui Firea, în realitate CNAIR a transmis o adresă către Ministerul Fondurilor Europene, anunţând că intenţionează să acceseze fonduri europene pentru acest obiectiv, al cărui dosar nu este finalizat deocamdată. 

"Adică o adresă care a circulat între două autorităţi de-ale noastre, în Bucureşti, a fost prezentată această acţiune - a unei scrisori rătăcite între CNAIR şi minister - ca fiind depunerea unei cereri de finanţare", a declarat ea. 

Primarul general a reamintit că terenul necesar centurii ocolitoare nu este deocamdată întabulat şi că PMB şi-a oferit susţinerea pentru acest demers. 

"De ce cred eu că a dezinformat-o domnul Neaga pe doamna prim-ministru? Ca să arate că lucrează şi că nu trebuie transferată centura la Primăria Capitalei, la doamna Firea, care vrea să o termine. Pentru că am creat deja grup de lucru, am deja oameni care aşteaptă să intre la Centură să o finalizeze. Am totul pregătit, inclusiv finanţare, şi nu se transferă, se inventează motive. Deci a fost tot o acţiune îndreptată împotriva mea, dar un pic mai tehnică", a apreciat Firea. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat pe 11 octombrie că va fi solicitată finanţare din bani europeni pentru investiţiile care vizează centura Capitalei. 

"Dosarul prin care solicităm finanţarea din banii europeni este gata şi luni va fi transmis Comisiei Europene. Solicităm finanţarea din bani europeni, mai exact din Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru acest proiect deosebit de important. Vorbim despre fonduri estimate la peste 1,3 miliarde de euro, fără TVA. Guvernul României va oferi tot sprijinul pentru atragerea finanţării europene necesare realizării acestui proiect", a afirmat Dăncilă.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close