Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea face acuzații grave: Este o înţelegere la nivel înalt între Băsescu şi Dragnea

Gabriela Firea face acuzații grave: Este o înţelegere la nivel înalt între Băsescu şi Dragnea

Gabriela Firea face acuzații grave: Este o înţelegere la nivel înalt între Băsescu şi Dragnea
Sursa foto: Foto: Facebook
18 Oct 2018   •   20:23

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire” despre proiectul respins prin care Primăria Capitalei ar fi decontat combustibilul folosit de cetățeni, până la valoarea de 500 de lei pe lună. 

Proiectul presupunea ca Primăria Capitalei să deconteze combustibilului folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei lunar, dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti.

Potrivit stiripesurse.ro, surse din PSD au explicat că în cazul acestui proiect este vorba despre un război politic între Gabriela Firea și Liviu Dragnea. Liderul PSD ar fi vorbit cu mai mulți consilieri generali ai Primăriei Capitalei pentru că încearcă să oprească majoritatea politică pe care Firea o are în Consiliu.

În timp ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a subliniat că este o măsură pentru decongestionarea traficului din oraş, consilierii generali din opoziţie şi ONG-urile au criticat acest proiect, spunând că este doar o măsură populistă care nu va rezolva adevăratele probleme ale traficului. 

La începutul şedinţei CGMB, Gabriela Firea a spus că problema traficului din Bucureşti nu ar trebui să aibă culoare politică, iar anumite proiecte nu ar trebui respinse de consilieri doar pentru că acestora nu le plac iniţiatorii lor.

Proiectul de hotărâre a fost respins cu 27 de voturi „pentru”, 24 de voturi „împotrivă” şi două abţineri.

„Este normal să nu fi într-o stare formidabilă. Majoritatea PSD-ALDE, care reprezintă 28 de consilieri generali, poate să voteze. Am avut discuții cu grupurile politice, rugându-i să voteze, cu gândul la politicieni. Consilierii generali PMP au spus că este o înţelegere la nivel înalt între domnul Băsescu şi domnul Dragnea să nu mai fie susţinute cu un vot, două proiectele. Colegii de la PMP au spus că nu pot să voteze pentru că e o înțelegere politică. Vreau să continui exprimarea chiar cu ceilalți colegi. Dacă îmi dați o explicație de ce colegii de la PNL sau USR nu au vrut să voteze rectificarea bugetară... Cred că discuțiile politice nu trebuie să se răsfrângă asupra vieții bucureștenilor, nu sunt favoruri pe care mi le fac mie, sunt benefice acestui oraș”, a spus Gabriela Firea, pentru Antena 3. 

Gabriela Firea a mai subliniat că a aflat că anumiţi consilieri generali s-au întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru a discuta despre CGMB. Primarul a afirmat, de asemenea, că miercuri seară i-a trimis un mesaj lui Dragnea prin care l-a informat că a aflat de întâlnire.

„I-am transmis aseară domnului Dragnea faptul că am luat la cunoştinţă că au fost chemaţi câţiva consilieri generali PSD la domnia sa în ideea că pe viitor să nu mai voteze în grupul PSD-ALDE astfel încât primarul general să rămână fără majoritate. Am fost informată de câţiva consilieri generali că au fost chemaţi la domnul Dragnea şi s-a discutat despre situaţia din Consiliul General şi despre posibilitatea ca unii dintre ei, poate au nemulţumiri sau poate doresc funcţii să nu mai voteze. I-am dat un mesaj şi mi-a răspuns. Eu i-am dat mesaj că am aflat că s-au întâlnit consilieri generali cu domnia sa. Dumnealui a răspuns şi a spus că nu s-a întâlnit cu acei consilieri generali. Să dea Dumnezeu să nu fie aşa”, a mai spus Gabriela Firea.

 

 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close