Antena 3 CNN Politică Eugen Teodorovici: Facem istorie la guvernare. Bugetul pentru anul viitor depăşeşte 1.000 miliarde lei pentru prima dată

Eugen Teodorovici: Facem istorie la guvernare. Bugetul pentru anul viitor depăşeşte 1.000 miliarde lei pentru prima dată

Eugen Teodorovici: Facem istorie la guvernare. Bugetul pentru anul viitor depăşeşte 1.000 miliarde lei pentru prima dată
11 Dec 2018   •   18:21

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit, marți, despre discuțiile care au avut loc în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

„Facem istorie la guvernare. Avem circa 1.022 miliarde PIB estimat pentru anul viitor. Trebuie să fie un buget bine dezbătut pentru a arăta de unde vin banii, unde se duc, mai ales pe zona de investiţii. Mizăm pe o creştere economică de 5,5%. Vrem să mergem pe un deficit mult mai scăzut decât în 2018. Este o obligaţie pe care o asumăm faţă de Comisia Europeană, faţă de structurile internaţionale", a afirmat ministrul Finanţelor, la Antena 3.

Acesta a precizat că bugetul Ministerului Educaţiei creşte cu 15% faţă de acest. „Pe Educaţie am semnat un protocol cu sindicatele din învăţământul universitar şi preuniversitar unde ne-am angajat la o creştere anuală a bugetului cu 15% faţă de anul curent şi asta se va face an de an, până când atingem angajamentul din Constituţie de 6% din PIB pentru Educaţie. Cel puţin pe Educaţie avem o creştere de 15% faţă de anul acesta, iar la Sănătate o creştere de 8%”, a explicat Teodorovici.

„Anul 2019 trebuie să fie un an al investiţiilor. Bugetul trebuie să intre la vot în Parlament după ce este foarte bine discutat, pe fiecare capitol în parte, pe instituţii, pe ordonatori principali de credite. Să se arate foarte clar că este orientat către investiţii. Pe de-o parte să ne onorăm investiţiile asumate pe zona de venituri ale populaţiei, adică pensii şi salarii, dar în paralel la fel de mult şi partea de investiţii”, a arătat Eugen Teodorovici.

Klaus Iohannis a suspendat, marți, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Au fost discuții prelungite pe securitatea națională. Ședința va fi reluată pe data de 19 decembrie.

Citește și: Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT

 

 

×
Subiecte în articol: teodorovici guvernare CSAT Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close