Antena 3 CNN Politică DP World, din Emiratele Arabe, a semnat un Memorandum de înţelegere cu Ministerul Transporturilor

DP World, din Emiratele Arabe, a semnat un Memorandum de înţelegere cu Ministerul Transporturilor

DP World, din Emiratele Arabe, a semnat un Memorandum de înţelegere cu Ministerul Transporturilor
22 Mar 2019   •   10:28

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi preşedintele Dubai Ports, Vămii şi Zona Liberă şi preşedinte al Autorităţii Maritime a oraşului Dubai, Sultan Ahmed Bin Sulayem, au semnat week-end-ul trecut un Memorandum de înţelegere privind dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal.

"Este abia începutul colaborării noastre. Oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite vor avea noi şi noi oportunităţi de business în România. Sunt convins că nu departe de această zi importantă ne vom întâlni pentru a semna în baza acestui memorandum noi contracte care vor însemna atât afaceri durabile pentru oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite, dar şi noi locuri de muncă şi şanse de dezvoltare pentru România", a declarat Răzvan Cuc.

Acesta a reamintit că firma Constanţa South Container Terminal (CSCT) SRL, în care DP World este acţionar unic, a extins până în anul 2049 contractul său de închiriere în Portul Constanţa.

Prezentă la semnarea Memorandumului, premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat interesul pentru "o prezenţă substanţială a companiilor emirateze în acest sector" şi a subliniat că "ne aflăm într-o etapă importantă a consolidării cooperării bilaterale".

"Suntem interesaţi de o prezenţă substanţială a companiilor emirateze în acest sector şi încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România. România se bucură de o îndelungată tradiţie de cooperare cu Emiratele Arabe Unite, stat care reprezintă principalul partener comercial al ţării noastre în Zona Golfului. Apreciez că ne aflăm într-o etapă importantă a consolidării cooperării bilaterale, reflectată de deschiderea şi voinţa politică fermă a ambelor state de a impulsiona dialogul pe toate palierele de interes", a menţionat premierul.

Sultan Ahmed Bin Sulayem a subliniat relaţiile bilaterale foarte bune şi şi-a exprimat speranţa ca în viitor să vină şi mai multe companii din EAU în România.

"Între EAU şi România există o relaţie foarte bună şi încurajările venite din partea guvernului României precum şi modificările de ordin legislativ pe care le-a făcut Guvernul României au fost un semnal de încurajare pentru noi. De acea suntem aici şi sperăm ca şi mai multe companii din EAU să vină aici în viitor", a spus Bin Sulayem.

El a precizat că în timpul vizitelor bilaterale au fost convenite acorduri între cele două părţi care au avut ca scop încurajarea investiţiilor, lucru ce poate fi dovedit prin prezenţa DP World în România, dar şi proiectul din domeniul agriculturii care se desfăşoară de către o mare companie din EAU în România, Al Dahra Agriculture.

La începutul lunii iulie 2018, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite a preluat compania Agricost Brăila.

Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei şi comercializării cu amănuntul a florilor şi plantelor naturale, a materialului săditor pentru plante şi pomi, a îngrăşămintelor naturale şi a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole etc.

Autoritatea de concurenţă a evaluat această tranzacţie din punct de vedere al legislaţiei în domeniu şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close