Antena 3 CNN Politică Dovada că Dacian Cioloș a mințit despre trecutul politic. Documente secrete scoase la iveală

Dovada că Dacian Cioloș a mințit despre trecutul politic. Documente secrete scoase la iveală

Dovada că Dacian Cioloș a mințit despre trecutul politic. Documente secrete scoase la iveală
08 Dec 2018   •   11:35

Lovitură pentru fostul premier Dacian Cioloș.

Jurnaliștii de la Gazeta de Cluj au dezvăluit documente secrete din trecutul lui Cioloș care arată că cel care ne-a fost prezentat drept tehnocrat, fără trecut politic, ar fi mințit în legătură cu parcursul său și ar fi prezentat public un CV cosmetizat.

Documentele arată că Dacian Cioloș a fost președinte la PUNR Tineret și vicepreședinte al Junimii Uniunea Vatra Românească.

"Dacian Cioloș se erijează acum în mare salvator al României, când imediat după căderea regimului comunist, îmbrățișa o doctrină naționalistă extremistă, aspecte pe care Dacian Cioloș a încercat să le țină în secret. Dacian Cioloș a fost cândva un ultranaționalist extremist, școlit pe băncile PUNR", scriu jurnaliștii clujeni.

Dacian Cioloș a fost contactat telefonic de către reporterul Gazeta de Cluj, însă acesta nu a dorit să ofere nicio informație la telefon, ci doar prin intermediul mail-ului pentru a putea analiza întrebările.

În cele din urmă, întrebările au ajuns pe mail-ul lui Dacian Cioloș, iar în următoarea zi jurnaliștii  au primit răspunsurile acestuia.

"Nu am fost niciodată membru PUNR și în niciuna dintre organizațiile acestui partid. În primele zile de după Revoluție, împreună cu mai mulți colegi studenți, am participat la câteva acțiuni de protejare a unor obiective culturale din Cluj.

Unele acțiuni de acest fel erau organizate și de Junimea Vatra Românească, una dintre primele organizații civice apărute după 1990 care, în contextul de atunci, oferea studenților posibilitatea de a se manifesta civic în acele momente.

Am fost, pentru scurt timp, împreună cu alți colegi studenți la întâlniri ale acestei organizații, dar nu am mai continuat din momentul în care au început discuțiile despre constituirea unei organizații politice de tineret PUNR. În acel moment am avut posibilitatea să merg la studii în Franța și acest lucru a devenit o prioritate.

Nu am deținut nici o funcție în partid", a afirmat Cioloș, în mailul transmis redacției Gazeta de Cluj.

Informația a fost comentată, sâmbătă, în emisiunea "News Magazine" la Antena 3, de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

"Aceste dezvăluiri cred că rezolvă problemele - în acest moment, domnul Dacian Cioloș ar putea să dispună de o organizație civică ce la rândul ei a dat naștere unui partid politic, PUNR, un partid de extremă stângă. I s-a spus de extremă dreaptă, dar după opinia mea, era de extremă stângă, constituit din securiști.

Acolo s-au concentrat atunci toate aceste elemente ejectate de societatea de dinainte de decembrie 1989", a spus SRS.

 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close