Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: Fondul Naţional de Solidaritate - şansa categoriilor sociale vulnerabile!

Dan Voiculescu: Fondul Naţional de Solidaritate - şansa categoriilor sociale vulnerabile!

Românii din categoriile vulnerabile sunt loviţi crut de creşterile de preţuri din ultima perioadă. Vorbim de majorarea facturilor la energie electrică cu 20% din decembrie până în martie, la gaze sau la combustibili.

Dan Voiculescu: Fondul Naţional de Solidaritate - şansa categoriilor sociale vulnerabile!
Sursa foto: danvoiculescu.net
de Alin Tarnovschi    |    14 Apr 2021   •   11:07

Pentru aceştia este nevoie de susţinere concretă şi consistentă pentru a nu mai fi obligaţi să aleagă, lună de lună, între hrană, medicamente sau întreţinerea locuinţei.

Conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică în decurs de doar trei luni, între decembrie 2020 şi martie 2021, preţul la energie electrică a înregistrat o creştere record de aproximativ 20%.

Alte scumpiri semnificative s-au consemnat la gaze şi combustibili. În aceste condiţii, în ciuda menţinerii ratei inflaţiei la puţin peste 3% în luna martie 2021, este evident că situaţia categoriilor sociale vulnerabile devine critică.

"Pentru persoanele care trăiesc dintr-un venit de sub o mie de lei lunar – din care trebuie să achite întreţinerea casei, medicamentele, hrana şi îmbrăcamintea de strictă necesitate – scumpirile la produse şi servicii esenţiale constituie o lovitură extrem de dură. Asumând această realitate incontestabilă, este evidentă necesitatea unei reacţii guvernamentale responsabile, de SOLIDARITATE CU CEI VULNERABILI. Subliniez, încă o dată, că grija pentru cei aflaţi într-o situaţie critică nu are culoare politică, fiind un reflex natural şi necesar în orice societate civilizată", a scris profesorul universitar Dan Voiculescu pe blogul său, danvoiculescu.net.

În prezent, există în Parlament o iniţiativă legislativă, depusa de umanişti, referitoare la Fondul de SOLIDARITATE, care poate fi completată şi îmbunătăţită în conformitate cu perspectivele specifice ale partidelor parlamentare.

"Consider că este mai oportună ca oricând înfiinţarea Fondului naţional de solidaritate, finanţat dintr-un procent din profitul marilor companii şi dedicat susţinerii categoriilor vulnerabile, prin decizii guvernamentale cu aplicare imediată. Susţin această măsura de aproape 10 ani şi voi continua să o fac cu aceeaşi perseverenţă cu care m-am luptat, de exemplu, pentru reducerea TVA la alimentele de bază", a mai scrie profesorul Dan Voiculescu pe blog.

Înfiinţarea Fondului Naţional de Solidaritate, ar avea efecte pozitive care se vor reflecta obiectiv în economia şi societatea românească, consolidând inclusiv încrederea în instituţiile fundamentale ale statului.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close