Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș, critici voalate la adresa opoziției

Dacian Cioloș, critici voalate la adresa opoziției

Dacian Cioloș, critici voalate la adresa opoziției
25 Iun 2019   •   13:49

Dacian Cioloș critică voalat partidele din opoziția parlamentară.

„În mod clar, la alegerile din 26 mai, PSD a pierdut, iar partidele de opoziție au demonstrat, prin rezultatul votului, că se bucură de încrederea cetățenilor pentru a pregăti viitoarea guvernare.

Alianța 2020 USR PLUS a fost revirimentul acestor alegeri și, pornind de la această concluzie, negociem în momentul de față o alianță politică, incluzând cele trei rânduri de alegeri care ne așteaptă anul acesta și anul viitor.

În ultimele săptămâni am observat, însă, tendințe ale unor partide din opoziție de poziționare care riscă să ducă energia acestor alegeri într-o direcție distructivă, centrifugă.

Noi, cei din PLUS, le-am propus colegilor de la USR ca întărirea alianței dintre noi să se facă prin pregătirea cât mai serioasă a viitoarei majorități parlamentare, precum și a viitoarei guvernări.

Mi-e clar că România are nevoie de un Proiect de termen lung, am spus-o și în campania electorală. Guvernarea și acest Proiect pentru România trebuie să atragă în jurul și în slujba lor pe toți cei care doresc binele țării și care își asumă în mod responsabil nevoile cetățenilor români”, a scris Dacian Cioloș, luni, pe contul său de Facebook.

În opinia acestuia, „România are nevoie de o coaliție puternică, de alăturarea tuturor politicienilor de bună credință care nu au participat la dezastrul PSD din ultimii ani, dar și de implicare. Așteptăm și societatea civilă să intre în dialog și îi rugăm să propună toate măsurile pe care le crede necesare pentru momentul politic pe care îl traversăm. Dialogul este fundamental pentru o societate democratică”.

„Românii merită să simtă că lucrăm în interesul lor și nu pentru a ne confrunta într-un mod egoist orgoliile. Vom veni în curând cu o propunere concretă în acest sens”, a transmis Dacian Cioloș.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close