Antena 3 CNN Politică Cristoiu, ipoteză-bombă în cazul sentinței din dosarul lui Liviu Dragnea

Cristoiu, ipoteză-bombă în cazul sentinței din dosarul lui Liviu Dragnea

Cristoiu, ipoteză-bombă în cazul sentinței din dosarul lui Liviu Dragnea
17 Iun 2018   •   20:52

Jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat, duminică, în "Ediția specială" moderată de Alessandra Stoicescu, că  pe 21 iunie va exista o nouă amânare în dosarul angajărilor fictive în care este inculpat Liviu Dragnea, după ce sentința a mai fost amânată o dată de magistrații Curții Supreme.

"Cred că va fi amânare pentru că judecătorii, și asta e o dovadă că nu există justiție independentă, orice decizie ar lua este cu mari efecte politice. Nu e bine democratic să transformi o chestiune de justiție într-un eveniment crucial.

După părerea mea, sentința aceasta este unul dintre cele mai mari evenimente. Avem două posibilități: una este achitarea, care înseamnă o resetare a vieții noastre politice - imaginați-vă un Liviu Dragnea achitat! Ați văzut ce avânt a luat Ponta, ce avânt a luat Călin Popescu Tăriceanu. Darămite el! În PSD se face liniște. Ponta începe să aibă mari probleme, pentru că oamenii nu vor mai pleca, din momentul în care PSD este resuscitat. Lui Dragnea i se dă o șansă să fie aproape realeas", a spus Ion Cristoiu.

La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat până la 7 ani şi 6 luni de detenţie, dar şi anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului.

În ceea ce o priveşte pe fosta soţie a lui Liviu Dragnea, procurorii au renunţat la acuzaţii, întrucât aceasta a achitat prejudiciul.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close