Antena 3 CNN Politică Copiii, în vizită la Camera Deputaţilor: Zici că suntem pe Arena Naţională! Dragnea - o vedetă la modă

Copiii, în vizită la Camera Deputaţilor: Zici că suntem pe Arena Naţională! Dragnea - o vedetă la modă

Copiii, în vizită la Camera Deputaţilor: Zici că suntem pe Arena Naţională! Dragnea - o vedetă la modă
Sursa foto: Foto: Liviu Dragnea/Facebook
de M.Z.    |    27 Mai 2017   •   13:49

Aproximativ 1.000 de copii de diverse vârste din Bucureşti şi din ţară şi însoţitori ai acestora au făcut sâmbătă, până la ora 13.00, un tur al Camerei Deputaţilor în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a evenimentului "Porţi deschise pentru copii". 

Copiii de vârstă preşcolară până la cea de liceu au putut vizita, astfel, sala de plen a Camerei Deputaţilor, dar şi o serie de săli importante de reuniune ale Palatului Parlamentului: "I.C. Brătianu", "Al.I. Cuza", "Nicolae Iorga", "Nicolae Bălcescu", Galeria de onoare, sala de plen, cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi sălile "Spiru Haret" şi "I.G. Duca". 

Majoritatea copiilor nu au ratat prilejul de a se imortaliza într-o fotografie, făcută cu telefonul mobil sau cu aparatul foto, ipostazele preferate fiind în sala de plen a Camerei Deputaţilor sau în biroul preşedintelui Camerei, Liviu Dragnea

Cei mici au fost uimiţi de sala de plen a Camerei Deputaţilor şi că apar pe ecranul amplasat în încăpere. 

"Uite, apărem la televizor!", a spus un băieţel. 

"O să mă vadă şi mami! Mi se pare foarte, foarte frumos aici!", a afirmat entuziasmată o fetiţă. 

"Cât de mare e camera?! Zici că suntem pe Arena Naţională!", a mai spus un băieţel. 

Unii dintre micuţi au fost curioşi să afle unde este biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe care l-au confundat cu Klaus Iohannis. 

"A zis că mergem la preşedinte?! Iohannis!, a spus unul dintre copii. 

În schimb, unii dintre copii au răspuns că preşedintele Camerei Deputaţilor este Liviu Dragnea. 

"Liviu Dragnea a fost o vedetă foarte la modă la televizor. A intrat în conflict cu toată lumea", a spus o fetiţă. 

Un alt copil a afirmat că Liviu Dragnea ia decizii "foarte bune şi face dreptate". 

Despre ceea ce fac parlamentarii când sunt la serviciu, mulţi dintre copii au spus că nu ştiu ce fac, dar că şi-ar dori să fie mai conştiincioşi, să dea alocaţii mai mari şi închisoare pe viaţă pentru hoţi, să se ocupe de cei defavorizaţi. 

Copiii au răspuns că nu doresc să se facă politicieni când vor ajunge mari, indicând că doresc să ajungă medici, poliţişti, avocaţi sau ingineri agronomi. 

"Nu vreau să mă fac parlamentar, pentru că este prea mult de muncă", a mărturisit o fetiţă. 

Copiii au semnat o "hotărâre" în calitate de "preşedinte" al Camerei Deputaţilor "în atenţia tuturor părinţilor, profesorilor şi învăţătorilor". 

"Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, am hotărât să existe doar veselie, jocuri, zâmbete şi bucurie printre copii. De aceea, toţi copiii trebuie să aibă vacanţă infinită, să primească ciocolată şi îngheţată încă de la micul dejun, să petreacă cât mai mult timp în parcuri şi cu prietenii lor. Nu vor mai exista teme şi singura datorie a copiilor va fi aceea de a se juca în voie, de a se culca şi a se trezi la ce oră vor. Părinţii trebuie să respecte această hotărâre şi să îşi sprijine copiii în toate jocurile şi activităţile în care aceştia se implică", prevede "hotărârea" semnată de cei mici. 

Copiii au venit la Parlament însoţiţi de părinţi sau profesori din mai multe zone ale ţării, precum Dâmboviţa, Ialomiţa, Prahova, Teleorman. 

Turul Camerei Deputaţilor poate fi realizat sâmbătă până la ora 15.00. Evenimentul "Porţi deschise pentru copii" este organizat de Camera Deputaţilor pentru a marca Ziua internaţională a copilului, care se sărbătoreşte pe 1 iunie. 

De la prima ediţie desfăşurată în 2007, evenimentul a adus la Palatul Parlamentului aproape 25.000 de copii. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea vedeta Klaus Iohannis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close