Antena 3 CNN Politică Cine o să fie urmașul lui Băsescu: mutarea pregătită de PMP în Senat

Cine o să fie urmașul lui Băsescu: mutarea pregătită de PMP în Senat

Cine o să fie urmașul lui Băsescu: mutarea pregătită de PMP în Senat
19 Iun 2019   •   12:40

Plenul Senatului a luat act, miercuri, de încetarea mandatului lui Traian Băsescu, după ce fostul președinte și-a dat demisia ca să preia funcția de europarlamentar.

Traian Băsescu a fost ales în 2016 senator PMP de București și în mod normal ar trebui să preia funcția vacantă din Senat următorul candidat de pe lista PMP depusă la alegeri, adică Radu Cristescu.

Doar că Radu Cristescu a plecat cu scandal din PMP în 2018 și de atunci a intrat în război deschis cu Băsescu și cu liderul PMP Eugen Tomac. Cristescu chiar a depus un denunț la Parchetul General împotriva lui Băsescu și acum se află în Partidul România Unită.

În aceste condiții, spun surse din PMP pentru STIRIPESURSE.RO, va ajunge în Senat al 8-lea candidat de pe lista PMP la parlamentare în Capitală.

Urmașul lui Băsescu în Senat va fi, astfel, Cătălin Lucian Iliescu. Acesta este în prezent consilier general în Primăria Bucureștiului.

Radu Cristescu a spus STIRIPESURSE.RO că ar vrea să preia mandatul și că se gândește să își ceară dreptul în instanță dacă nu va fi validat în funcție.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close