Antena 3 CNN Politică Ce se pregătește pentru toamnă. Plan exploziv

Ce se pregătește pentru toamnă. Plan exploziv

Ce se pregătește pentru toamnă. Plan exploziv
Sursa foto: foto: captura Antena 3
20 Aug 2018   •   23:20

Alessandra Stoicescu a prezentat, luni, la "100 de minute" planul Opoziției pentru această toamnă.

Este vorba despre un plan în doar trei pași.

Pasul 1: Crearea impresiei că e scandal în PSD și în coaliție.

Surse apropiate PSD ar fi dezvăluit pentru Bugetul.ro că se dau lupte grele la vârful PSD, însă Liviu Dragnea pare de neclintit și nu vrea să o înlocuiască pe Dăncilă.

Soarta Vioricăi Dăncilă s-ar decide după nunta fiului lui Liviu Dragnea, Ștefan Valentin Dragnea.

„Într-adevăr, sunt mai multe discuții, dar nu e creionat, încă, un posibil înlocuitor al doamnei Dăncilă și până la nunta băiatului (n.r. – nunta lui Ștefan Valentin Dragnea) nu cred că se va întâmpla nimic”, au dezvăluit surse pentru Bugetul.ro.

Mai mult, Dăncilă a fost tot timpul loială, iar ăsta e atuul care o ține în scaunul de premier.

Guvernul PSD-ALDE este atacat și din interior, prin vocea senatorului Ecaterina Andronescu.

"Cred că PSD poate să dea guverne mult mai performante. Nu am criticat guvernul, cred că putem să facem un guvern mai performant. Cred că acesta este cel mai slab guvern al PSD-ului. Şi mai în spate dacă ne ducem, e aceeaşi concluzie", a spus Andronescu, într-un interviu.

Pasul 2: Încercarea disperată de unire a Opoziției

Klaus Iohannis a făcut un apel clar ca cei din opoziție să se unească și să îl susțină.

Însă și Dacian Cioloș încearcă să facă același lucru.

"Cred că în acest moment există la nivelul societății o nevoie de a începe o coagulare a Opoziției împotriva PSD-ului și mai cred că PNL, care este cel mai mare partid din Opoziției, trebuie în mod normal și firesc cel cae să inițieze demersul de coagulare. Am vorbit deja cu unul din liderii celor trei partide, o să vorbesc și săptămâna viitora și cu ceilalți doi", a declarat senatorul PNL Iulian Dumitrescu.

Pasul 3: Bombardarea liderilor PSD cu plângeri penale

Cea mai recentă plângere penală este cea depusă luni de președintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă și a liderului PSD, Liviu Dragnea.

""Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a refuzat nejustificat să-şi exercite atribuţiile şi să convoace sesiunea extraordinară care a fost solicitată de o treime dintre parlamentarii PNL şi parlamentarii celorlalţi parteneri din Opoziţie.

Liviu Dragnea, nu se poate ascunde în spatele Biroului permanent. (...) Refuzul convocării sesiunii extraordinare arată faptul că PSD vrea să muşamalizeze toate abuzurile grosolane care au fost făcute, toate acţiunile îndreptate împotriva integrităţii fizice a cetăţenilor români care au fost dictate din ordinul politic al PSD", a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Știre în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: 100 de minute Klaus Iohannis
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close