Antena 3 CNN Politică Sebastian Burduja: Bucureștenii pot rămâne fără transport public, căldură și apă caldă

Sebastian Burduja: Bucureștenii pot rămâne fără transport public, căldură și apă caldă

Sebastian Burduja susține că bucureștenii pot rămâne fără transport public, căldură și apă caldă. Asta deoarece bugetul capitalei este blocat, explică liderul PNL București. De vină este primarul general care a trimis bugetul cu întârziere, mai spune Burduja.

Sebastian Burduja: Bucureștenii pot rămâne fără transport public, căldură și apă caldă
Sursa foto: colaj Profimedia/Antena 3 CNN/ pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mar 2024   •   16:24

"Bucureștenii pot rămâne fără transport public, căldură și apă caldă, atât cât (nu) aveau, oricum. Bugetul Capitalei este în continuare complet blocat. Mii de angajați ai Primăriei Generale nu-și vor încasa salariile, iar situația se va răsfrânge și asupra termoficării și transportului public din București. Am semnalat în repetate rânduri această situație gravă. Bugetul a fost propus de primar cu întârziere și fără transparență, pentru a ascunde de fapt nepriceperea. A mizat pe „șantajarea” consilierilor generali, invocând riscul blocării orașului. Altfel nu se explică întârzierea cu o lună a punerii în dezbatere publică a bugetului pentru 2024.

Acum primarul general refuză bugetarea banilor necesari pentru termoficare și transport public, minim 1 miliard de lei, așa cum a solicitat PNL București. Spune că sumele se vor completa pe parcursul anului, dar nu există nicio garanție în acest sens în afară de obișnuitul „așa s-a mai făcut”.

Bucureștenii au nevoie de transport public, căldură și apă caldă. Aceste lucruri nu sunt negociabile", scrie pe Facebook Sebastian Burduja.

Bucureștenii pot rămâne fără transport public, căldură și apă caldă, atât cât (nu) aveau, oricum. Bugetul Capitalei este...

Publicată de Sebastian Burduja pe Vineri, 8 martie 2024

Liberalul mai susține că există bani pentru proiectele în discuție.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Banii există. Spre exemplu, primarul general a crescut în proiectul pentru 2024 cheltuielile cu bunuri și servicii cu peste 863 milioane lei față de execuția din 2023. Mai mult, în bugetul pe 2024 fondurile europene bugetate sunt de doar 15,38%, în comparație cu Oradea (31%), Constanța (46%), Sectorul 6 (37%) și Cluj-Napoca (57%), toate administrații liberale, care au ca priorități dezvoltarea și investițiile.

O creștere de peste 80% a cheltuielilor prognozate pentru anul 2024, comparativ cu execuția anului 2023, poate fi observată în cazul asistenței sociale, pentru care bugetul propus este de 566,74 milioane lei", a precizat Burduja.

Liderul liberalilor bucureșteni a adăugat că experții ministerului de finanțe au confirmat că, de îndată ce bugetul va fi aprobat, banii vor intra în contul Primăriei Generale.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close