Antena 3 CNN Politică Boștinaru: Iohannis are un zâmbet de mitralieră

Boștinaru: Iohannis are un zâmbet de mitralieră

Boștinaru: Iohannis are un zâmbet de mitralieră
Sursa foto: foto: Agerpres
07 Dec 2018   •   20:55

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în deschiderea ședinței de Guvern de vineri că a sesizat Curtea Constituțională în scandalul remanierii. Dăncilă a spus că  președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului.

Citește și: Avem documentul! Ce reclamă Viorica Dăncilă la CCR

„Ne dorim să reprezentăm cu succes președinția rotativă. Nu ne putem permite să schimbăm miniștri după ce au fost preluate dosare. Astăzi am sesizat Curtea Constituțională pentru a rezolva acest blocaj creat de domnul președinte. Nu ne-am dorit acest lucru, dar interesul României și interesul românilor este mai presus de ambiții, de joc politic sau de o campanie electorală”, a spus Viorica Dăncilă.

Europarlamentarul Victor Boștinaru a comentat informația, la "Punctul de Întâlnire".

"Înțelegeți ce diferență devastatoare este între Klaus Werner Iohannis și Traian Băsescu? Câte acțiuni la Curtea Constituțională s-au întâmplat în timpul lui Traian Băsescu și câte în timpul lui Iohannis.

În mod clar se putea preîntâmpina o asemenea situație dacă președintele își respecta riguros condiția constituțională, își reprima tentația de a fi vătaf al Guvernului și al României, în general, aceea de controlor general al Guvernului.

Astăzi, printre cuvinte, în conferința de presă, dincolo de zâmbetul acela de mitralieră. domnul președinte spunea că primul ministru Dăncilă trebuia să meargă și să îi dea date despre miniștri, să-i expună și dacă ar fi căzut de acord acestei chestiuni...

Conform Constituției României, președintele Românei, indiferent cum se cheamă el n-are drept de a decide asupra componenței Guvernului, cu atât mai mult cu cât, dacă ar fi avut o singură obiecțiune, întemeiată pe prevederi legale sau constituționale, domnul Iohannis ar fi făcut-o", a spus Victor Boștinaru.

Citește și: Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului. Am sesizat CCR în scandalul remanierii

Documentul prin care Guvernul solicită CCR psă ia act de existența unui conflict juridic între președintele României și o parte a Executivului are 15 pagini.

„Subsemnata Viorica Dăncilă, în calitate de prim-ministru, în temeiul dispozițiilor art. 146 lit. e) din Constituția României și ale art. 34 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, formulez prezenta

CERERE DE SOLUȚIONARE A CONFLICTULUI JURIDIC DE NATURĂ CONSTITUȚIONALĂ între Președintele României, pe de altă parte, și Guvernul României/prim-ministru, determinat de refuzul revocării și respectiv numirii unor miniștrii, la propunerea prim-ministrului”, se arată în document.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close