Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu: Nu vom avea în 2018 o suspendare de MCV

Alina Gorghiu: Nu vom avea în 2018 o suspendare de MCV

Alina Gorghiu: Nu vom avea în 2018 o suspendare de MCV
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Noi 2017   •   20:50

Alina Gorghiu a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, despre raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de cooperare și verificare în domeniul justiției și luptei împotriva corupției (MCV).

Potrivit raportului MCV publicat marți dimineaţă, România a făcut progrese în privinţa justiţiei. Documentul susţine că există îngrijorări în privinţa provocărilor la adresa independenței sistemului judiciar. Pe de altă parte, Administrația Prezidențială a dat publicității un comunicat de presă în care Klaus Iohannis se arată îngrijorat de raportul MCV.

„Ca sa poți sa faci o analiza corecta trebuie sa citești acest raport așa cum este scris, nu într-o notă optimistă, așa cum a făcut-o ministrul Justiției. În descrierea acestui raport, spune ceva de genul „oameni buni, aveți o situație controversată în multe privințe, politicul a afectat tot ce a însemnat parcurs pe sistem judiciar, motiv pentru care nu putem să vă dăm o bilă albă astăzi”. Sunt multe aspecte neprinse în raport pe care autoritățile ar trebui să le evidențieze. (...) Cred că tot ce înseamnă factor politic în România, trebuie să discute echilibrat.  Nu vom avea în 2018 o suspendare de MCV”, spune Alina Gorghiu.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close