Antena 3 CNN Politică Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Central a respins înregistrarea alianței electorale Dreapta Unită, formată din partidele USR, PMP și Forța Dreptei, pentru alegerile din 9 iunie.

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    17 Mar 2024   •   13:28

Alianța Dreapta Unită (ADU) a încercat să se înregistreze la Biroul Electoral Central, deși PMP nu ar avea actele în regulă.

Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în Biroul Electoral Central, a cerut respingerea protocolului de consituire al alianței electorale Dreapta Unită, formată din partidele de opoziție USR, PMP și Forța Dreptei, pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Reprezentantul PSD a cerut și ca PMP să nu aibă reprezentanți în secțiile de votare pentru că, în acte, președintele PMP Eugen Tomac figurează ca fiind Cristian Diaconescu.

Biroul Electoral Central a respins, duminică, Alianța Dreapta Unită.

Potrivit deciziei BEC, Viorel Mocanu e reprezentantul PSD, Cristian Ene este reprezentantul PNL, Ștefania Petre e reprezentanta USR, în timp ce AUR îl are pe Laurențiu Plăeșu. De asemenea, reprezentanți în BEC mai au Maria Kolumban, de la UDMR, dar și Bogdan Tohăneanu, de la Pro România, în timp ce Grupul minorităților l-a desemnat pe Ioan Truțer.

Cele trei partide consideră această situație "abuzivă, anticonstituțională și antidemocratică". USR, PMP și Forța Dreptei au transmis că vor contesta decizia BEC la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close