Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, radiografie dură a PSD

Adrian Năstase, radiografie dură a PSD

Adrian Năstase, radiografie dură a PSD
Sursa foto: foto: Agerpres
18 Ian 2019   •   20:00

Fostul premier Adrian Năstase anunță că PSD ar putea eșua la alegerile prezidențiale din cauza lipsei unei viziuni, dar și a unei acțiuni coordonate în ceea ce privește selectarea unui candidat apt să-l învingă pe Klaus Iohannis în cursa pentru Cotroceni.

„În urmă cu un an spuneam că Congresul PSD ar fi trebuit să gândească o strategie pentru alegerile prezidenţiale. S-a pierdut momentul pentru a demara o evaluare în legătură cu profilul unui candidat, cu analiza alegătorilor. În mod evident, s-a schimbat profilul alegătorilor, tinerii privesc altfel viaţa publică şi cea politică. Care sunt mesajele pentru ei? Care sunt liderii politici din zona partidului care să se adreseze acestui segment de electorat?

Alianţa PSD-ALDE va lua o decizie pe grabă la un moment dat şi riscurile vor fi pe măsură. Vom vedea care este trendul la alegerile europarlamentare. PSD-ul, dar şi ALDE vor concura cu listele unor partide a căror conducere va încerca să plece în exil la Bruxelles şi liderii acestor formaţiuni parcă vor toţi să emigreze.

În ţările occidentale, listele sunt formate de obicei din oameni politici care şi-au terminat cariera internă sau din tineri care vor să se perfecţioneze. Dar, cei mai importanţi lideri politici nu pleacă la Bruxelles. Lucrurile se întâmplă aiurea şi se vede o deprofesionalizare generală, se vede în administraţie o scădere a competenţelor şi de aici apar blocaje în activitatea internă, a declarat Adrian Năstase, într-un interviu pentru QMagazine.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close