Antena 3 CNN Politică Abuzurile statului român, prezentate europarlamentarilor la Bruxelles

Abuzurile statului român, prezentate europarlamentarilor la Bruxelles

Multe din instituțiile statului român comit abuzuri în relația cu cetățeni. Este concluzia unui raport ce va fi prezentat în această săptămână la Bruxelles în cadrul unei conferințe cu tema „Asigurarea statului de drept în statele membre UE – provocări și soluții”, organizată în incinta Parlamentului European.

de Andreea Ştefan    |    04 Sep 2023   •   16:34

Raportul numit “Drepturile cetățenilor în România” a fost realizat de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) și se dorește a fi și un ghid pentru toate instituțiile de stat din România în sensul de a le ajuta să identifice zonele de activitate predispuse la abuz și implicit de a corecta din timp procedurile pentru ca relația cu cetățenii să nu fie afectată. FACIAS va participa ca invitat special al conferinței alături de europarlamentari și specialiști în drepturile omului. De asemenea, în cadrul conferinței va vorbi și  Fernando Lopez Aghilar, presedintele Comisiei Libertati civile justitie si administratie(LIBE).

Conferința este organizată de europarlamentarul român Maria Grapini la inițiativa FACIAS. În cadrul dezbaterilor se va analiza eficacitatea mecanismelor existente care asigură funcționarea  statului de drept și totodată care sunt strategiile și potențialele reforme necesare pentru a consolida  statul de drept și drepturile fundamentale ale cetățenilor.

×
Subiecte în articol: FACIAS Bruxelles
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close