Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: Ucraina a declanşat contraofensiva punctuală, chirurgicală, fără ample operaţiuni terestre

Radu Tudor: Ucraina a declanşat contraofensiva punctuală, chirurgicală, fără ample operaţiuni terestre

Se adună informaţiile, imaginile şi acţiunile militare concrete care demonstrează că Ucraina a pornit contraofensiva împotriva invadatorilor ruşi, susţine Radu Tudor.

Radu Tudor: Ucraina a declanşat contraofensiva punctuală, chirurgicală, fără ample operaţiuni terestre
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Radu Tudor    |    24 Apr 2023   •   18:24

Sunt demarate acţiuni punctuale, chirurgicale, nu desfăşurări ample de zeci de mii de militari cu blindate, pe ofensivă terestră clasică, scrie Radu Tudor pe blogul său.

Orașul Sevastopol, ce găzduiește Cartierul General al Flotei Rusiei la Marea Neagră, a fost lovit de apărătorii Ucrainei cu drone.

Ministerul rus al Apărării a declarat luni că a respins o tentativă a forţelor ucrainene de a atacă baza de la Sevastopol a Flotei ruse de la Marea Neagră cu ajutorul a trei drone amfibie, relatează TASS şi Interfax, citate de news.ro

Apărarea antiaeriană rusă a doborât 38 de drone ucrainene în ultimele 24 de ore, în special în sudul şi estul Ucrainei, în zone controlate de Moscova, spun sursele oficiale ruse.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 425. O dronă ucraineană dotată cu dispozitive explozive s-ar fi prăbuşit la periferia Moscovei

Pe de altă parte, o dronă care avea o încărcătură explozivă a fost găsită într-o pădure din apropierea unei unităţi de grăniceri din districtul Bogorodski, în regiunea Moscovei, au declarat luni pentru TASS surse din cadrul forţelor de aplicare a legii. “În prezent, drona a fost luată pentru examinare, care va stabili cine a lansat-o şi unde a zburat”, au declarat sursele.

Pe de altă parte, trupele ucrainene au avansat de-a lungul malului râului Nipru, controlat anterior de forţele ruse de ocupaţie, în regiunea sudică Herson parţial eliberată, mai scrie Radu Tudor.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close