Antena 3 CNN Opinii Președintele Iohannis știa de "penal"

Președintele Iohannis știa de "penal"

Președintele Iohannis știa de "penal"
de Dana Chera    |    22 Mai 2018   •   22:04
Exploziva ziua de 22 mai!  Nu trebuie sa fii expert intr-ale tehnicilor de manipulare ca sa te prinzi cum au judecat oamenii din apropierea presedintelui  Iohannis. Cand toata lumea astepta sa vada daca Tariceanu va fi condamnat la 3 ani de puscarie pentru marturie mincinoasa in dosarul privind retrocedarea ilegala a unor parti din ferma  Baneasa si padurea Snagov, tun dat statului in vremea cand seful Senatului era prim-ministru, ecranele televizoarelor s-au ingalbenit anuntand ca presedintele iese cu mesaj pentru natiune la ora 18. Zis si facut!

L-am vazut pe  Klaus Iohannis usor nervos, cu alta mina decat cea cu care ne-a obisnuit.  Si a inceput sa atace guvernul intreband ca un jurnalist daca mai sunt bani de pensii si avertizand ca un sef al Comisiei Europene ca e de rau cu absorbtia banilor de la UE. Tentatia e sa te repezi sa demonstrezi ca presedintele este nepotrivit pentru un asemenea discurs. Unu: ca tot minunanandu-se de Pilonul 2, creste riscul ca oamenii sa nu mai aiba incredere ca banii dati de ei pentru batranete se vor intoarce sa le fie de folos.

Sa spui ca presedintele e absent la subiectul cu fondurile, ca numai ce anuntasera cu o zi inainte oficialii guvernului care este situatia, deci Iohannis nu se putea plange ca nu are date, cum s-a plans.  Intre noi fie vorba, nu Iohannnis creste riscul ingrijorarilor legate de pensii , ci gurile rele ale guvernantilor care au zapacit lumea cu ...elucubratiile lor legate de posibila reformare a  Pilonului 2.  Si nu Iohannis striga pana mai ieri la guvern ca e in cofa la bani europeni, ci fix comisarul Corina Cretu, teribil de revoltata de lentoarea cu care se misca pesedistii.  Ce e, e! Iohannis a vorbit prost si nedocumentat. Dar miza lui nu era sa fie Soviani!  Miza lui era sa ia fata deciziei Înaltei Curți privindu-l pe Tariceanu, pe care din penal nu l-a scos decat atunci cand l-a invitat sa faca guvern cu PNL. 
 
Asta arata ca e disperare mare. Asta arata ca oamenii presedintelui de la Cotroceni si de pe unde or mai fi ei risipiti pregatesc iesiri in public  cu...variante pentru seful statului. Pentru cei care au ochi sa vada.  Oricum, intre achitarea lui Tariceanu si posibila gaura din bugetul pensiilor, pe romani ii doare....pensia.  Iar presedintele stie asta.  Dar mai stie si ca prostia unor procurori a atins culmile penibilului. 
 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close