Antena 3 CNN Meteo Vremea se menţine încă rece. Meteorologul Alina Șerban a anunțat de când se încălzește în România

Vremea se menţine încă rece. Meteorologul Alina Șerban a anunțat de când se încălzește în România

Vremea se menţine încă rece. Mercurul în termometre va ajunge până la - 15 grade în mai multe zone ale ţării. Meteorologul ANM Alina Şerban a prezentat prognoza meteo, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Ian 2024   •   14:44

Prognoza meteo ANM. Am avut o dimineață geroasă, în mod deosebit în centrul Moldovei, acolo unde temperaturile minime au coborât până la -15 grade, dar se va încălzi treptat în zilele următoare.

De mâine, maximele vor ajunge până la 10 grade. 

Astăzi și va mai fi rece în nordul, în centrul teritoriului, acest lucru însemnând temperaturi maxime negative, de la - 5.. - 4 grade în depresiune din estul Transilvaniei, până la cel mult - 1, 0...1 grad prin Crișana, Maramureș și poate și nordul Moldovei, a arătat Alina Şerban la Antena 3 CNN.

Citeşte şiSchimbări radicale ale vremii în România. Elena Mateescu anunţă prognoza meteo actualizată

"Însă în celelalte regiuni vom avea temperaturi ușor pozitive. Deja au început să crească, astfel încât la amiază ne așteptăm la valori maxime de 3-4, cu indulgență aș spune 5 grade în partea de sud a teritoriului, în condițiile în care vom mai avea și astăzi sisteme noroase ce vor determina ninsori slabe cantitativ, de data aceasta prin nordul și nord-estul teritoriului, adică prin Maramureș și prin Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei".

Se va încălzi treptat în România

Această încălzire se va resimți în mod deosebit la temperaturile din timpul zilei, care vor deveni ușor pozitive în toate regiunile. 

"Ne așteptăm mâine, dar și în prima jumătate a săptămânii, să avem temperaturi maxime, în marea lor majoritate între 1 și 5, 6, poate chiar 7 grade, dar temperaturile minime, chiar dacă vor mai crește și nu vor mai atinge pragul gerului, adică valori de -10°, se vor menține negative la nivelul întregii țări, în mare parte din săptămâna viitoare", a spus meteorologul ANM.

Sistemele noroase vor traversa țara noastră de la vest către est, luni, cel mai probabil luni spre marţi vor aduce precipitații, de data aceasta mai amestecate, sub formă de ninsoare în vest, nord, centru, iar în partea de sud și de sud-est a teritoriului vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare. 

Vremea în Bucureşti. Prognoza meteo ANM

În Capitală este o vreme în ușoară încălzire, astfel că temperaturile maxime vor fi ușor pozitive, 3-3, 4 grade, iar minimele, în următoarele nopți, se vor menține și în zona Capitalei negative, până spre - 4... -5 grade.

Apar precipitații foarte probabil la începutul săptămânii viitoare. În noaptea de luni spre marți e posibil să mai apară ceva lapoviță sau ninsoare și în zona Capitalei, dar fără depunere de strat de zăpadă.

Mare atenție la polei, avertizează meteorologii ANM.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close