Antena 3 CNN Meteo Urgia naturii a făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. ANM a emis o nouă alertă de inundaţii

Urgia naturii a făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. ANM a emis o nouă alertă de inundaţii

Este pericol de inundații în cinci județe din Moldova și Transilvania, iar hidrologii au instituit cod galben. Furtunile puternice din Iași și Neamț au lăsat prăpăd în urmă, iar grindina de mari dimensiuni din Cluj a determinat autorităţile de trimită mesaje Ro-Alert.

Urgia naturii a făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. ANM a emis o nouă alertă de inundaţii
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    13 Mai 2022   •   19:17

Update 21:50: Hidro - nowcasting Cod portocaliu de inundații în jud. Iași, Vaslui până mâine dimineață la ora 07:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Vaslui (Vaslueț) - bazin amonte Acumularea Solești, județele: Iași și Vaslui.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Pocreaca - afluent al râului Vaslui (Vaslueț) și pe râul Vaslui (Vaslueț) pe sector aval confluență cu râul Dobrovăț - amonte Acumularea Solești.

Urgia naturii a făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. ANM a emis o nouă alertă de inundații

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinul hidrografic Mureș.

Este vorba despre afluenții de stânga ai Mureșului din județele Alba și Hunedoara.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Cerna și Strei, bazinul superior și mijlociu.

Hidrologii mai anunță că pericol de inundații este și în bazinele hidrografice: Moldova (afluenții aferenți sectorului aval de confluența cu râul Moldovița) și Siret (afluenții aferenți sectorului aval S.H. Lespezi – amonte S.H. Nicolae Bălcescu) în județele Suceava, Neamț și Iași.

Furtună în Iași și Neamț: drum blocat, copaci căzuți pe cabluri de tramvai

Drumul Național 15D este blocat, vineri, după ce furtuna a doborât copaci. De asemenea, în Iași a căzut un copac peste cablurile de tramvai.

Potrivit Poliției Neamț, DN15D este blocat vineri de copaci doborâți de furtună în zona Dealul Mărului.

Ruta alternativă este DJ 207C și DJ 59: Ion Creangă-Valea Ursului- Băcești.

În Iași, s-a desprins un acoperiș pe strada Ghe. Ghibănescu.

De asemenea, un copac a căzut peste cablurile de tramvai în municipiul Iasi, pe strada Silvestru, iar altul a căzut pe strada Dr. Vicol.

În județul Iaşi este cod portocaliu până la ora 19 în localitățile Iași, Târgu Frumos, Tomești, Holboca, Belcești, Podu Iloaiei, Ciurea, Miroslava, Lețcani, Popricani, Erbiceni, Bălțați, Dumești, Ion Neculce, Comarna, Valea Lupului, Schitu Duca, Ungheni, Prisăcani, Rediu, Bârnova, Movileni, Aroneanu, Țuțora, Românești. Se vor semnala vijelie cu rafale de peste 70 - 80 km/h, averse torențiale ce vor cumula 25 - 35 l/mp, izolat grindină, frecvente descărcări electrice.

În județul Neamț codul portocaliu a expirat la ora 18.30.

Grindină de dimensiuni impresionante la Dej, în județul Cluj

Grindina căzută vineri la Dej a avut dimensiuni impresionate. Județul Cluj a fost sub cod portocaliu de vreme rea.

Județul Cluj a fost sub avertizare cod portocaliu de ploi și grindină.

Din cauza vremii, a fost transmis mesaj RO-ALERT, după avertizarea meteorologilor privind codul portocaliu de grindină, vijelii, averse torențiale.

Precipiațiile vor cumula 35 - 45 l/mp.

Grindina căzută vineri la Dej a avut dimensiuni impresionante.

 

×
Subiecte în articol: cod galben Iași Neamţ Transilvania
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close