Antena 3 CNN Meteo Alertă meteo ANM. Fenomene periculoase până la miezul nopții în 11 județe din ţară

Alertă meteo ANM. Fenomene periculoase până la miezul nopții în 11 județe din ţară

Meteorologii au emis luni avertizări valabile până la miezul nopții în 11 județe din țară. Sunt fenomene meteo periculoase!

Alertă meteo ANM. Fenomene periculoase până la miezul nopții în 11 județe din ţară
Sursa foto: Getty Images/ rbkomar
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Ian 2024   •   18:48

Cod galben de ceață și ghețuș, până la miezul nopții, în 11 județe din țară.

Potrivit ANM, sunt vizate județul Constanța, mai multe localități din județul Tulcea, județele Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, precum și localități din județele Argeș, Buzău și Dâmbovița.

În aceste zone se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Citeşte şiFenomen spectaculos pe litoralul Mării Negre. Apa care ”fierbe” | Temperatura aerului era negativă

Meteorologii anunță temperaturi extreme în România! Directorul ANM a explicat cât va mai ține valul de ger.

România se confruntă cu cea mai geroasă perioadă din acest an

Furtuna Isha, care a făcut prăpăd în mai multe zone ale Europei, lovește și țara noastră. Meteorologii spun că, cel puțin până miercuri, temperaturile vor rămâne negative în toată țara. 

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum va fi vremea și la ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare. 

"Vom vorbi de încălzire și de creștere a valorilor termice, dar doar timid, aș putea spune, pentru că ne apropiem de normalul termic al datei din calendar, adică diferențele vor fi, într-adevăr, între 0 până la 7...8 grade începând de joi, din a doua parte a acestei săptămâni. Minimele vor crește ușor, dar vor rămâne preponderent negative, până la valori de -5 grade, ulterior 1...2 grade în zona litoralului, dar și în Capitală.  

Până atunci, debutul săptămânii și prima jumătate a acestei săptămâni, vor fi caracterizate de o vreme geroasă noaptea și dimineața, cu minime foarte coborâte, până la -18 grade, așa cum am înregistrat și în această dimineață. La fel vom înregistra și mâine dimineață, și miercuri dimineața, și este posibil ca cele mai coborâte valori să le înregistrăm în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -17...-18 grade, până la -7 grade în zonele mai joase de relief. 

Inclusiv în Capitală, în această dimineață, la stația București Băneasa, am avut -10 grade, și același ecart termic va fi de interes și în următoarele nopți și dimineți”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: cod galben ceata ghetus
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close